Автор
Ева Лъчезарова

Полезни съвети: Как да се грижим за любимите си, но капризни пуловери от вълна

Вече отдавна прибрахме леките и ефирни летни роклички и ето че дойде царството на топлите и меки пуловери. Колкото и да ги обичаме, обаче трябва да признаем, че те изискват доста повече грижа и внимание отколкото останалите дрехи в гардероба ни. Затова нека видим как да ги опитомим, така че те да запазят перфектния си вид, а ние да спестим време от трудоемката грижа за тях.

1. Внимавайте как ги съхранявате. Препоръчваме ви да не окачате пуловерите си на закачалки, защото така има опасност да се разтегнат и да загубят формата си. По-добре ги сгъвайте. Когато пък ги прибирате за следващия сезон, трябва да се уверите, че те са напълно сухи, в противен случай миризмата никак няма да ви хареса. Напоследък много се предпочита вакуумиране във вакуум торбички – така се пести ценно място и дрехата не поема прах и миризма на застояло.

2. Как да ги сушим лесно и бързо

Повечето подобни статии биха ви препоръчали да не използвате сушилня, защото има голяма опасност плетивата да се свият. Сушилните с термопомпа на AEG обаче могат да решат познатия проблем - сушенето на вълнените пуловери, изпънати на дивана с дни. Сушилните с технология AbsoluteCare®, осигуряват необходимото еднопосочно движение на барабана и подходяща температура на сушене. Това движение на барабана имитира плоското естествено сушене и предотвратява свиването и степването на вълната. На тази сушилня можете да поверите всичко - от любимите си пуловери, през деликатните официални дрехи, екипи за спорт, както и връхни дрехи от водоустойчиви материи (с програма Outdоor).

Сега можете да си спечелите една точно такава практична и много полезна сушилня в играта, която организираме съвместно с AEG, единственото, което трябва да направите е да отговорите на един лесен въпрос, за който сме ви подготвили и жокер. Успех!

3. Ами ужасните надърпвания или образувани топчета? За съжаление доста пуловери и връхни дрехи могат да се раздърпат, а сега ще ви споделим една лесна техника, с която можете да се справите с този проблем. В никакъв случай не ги отрязвайте, защото най-вероятно ще се образува дупка в тъканта. С помощта на кука за плетене или пък друг предмет, който ви е под ръка, приберете издърпания конец от вътрешната част на плетката. Ако е достатъчно дълъг той, го вържете на възел и използвайте безцветен лак, с който можете да намажете възела, за да не се развърже. Внимавайте да не използвате твърде много лак, защото може да премине през тъканта. Относно топчетата, премахвайте ги редовно. Колкото и да се опитваме няма как да избегнем появата на топчета по пуловерите си. Първото много важно нещо, което не трябва да забравяте е да не ги издърпвате с ръце. Ако топчетата са големи и раздърпани, можете да ги отрежете с ножица. Ако са по-малки, можете да се снабдите с малка машинка за отстраняване на топчета. Тези машинки са на батерии и се продават в търговската мрежа.

А сега е време да се насладим на любимите си пуловери в трепетно очакване на първия сняг, с който ще можем да се организираме бой със снежни топки!