Помощ - как да размразим ключалката на автомобила

30 ноември 2022 | 16:37
1432
2
Снимки: Unsplash, Pixabay
2

Бързате за работа сутрин, но вместо да сте на път, се борите със замръзнала ключалка на вратата на колата си? Научете прости трикове, които ще ви помогнат да влезете в колата си бързо и безопасно и разберете какво да правите, за да избегнете подобни изненади в бъдеще.

Минусови температури, замръзнал сняг в комбинация с дъжд, а понякога дори и обикновен дъждец, може да доведе до неприятно замръзване на ключалките на вратите на автомобила. Опитвайки се на всяка цена да влезете насила в колата си, това може да доведе до сериозни механични повреди на определени елементи и по този начин да се подложите на ненужни разходи. Има няколко прости начина да се справите със замръзналата ключалка на вратата на колата.

замръзнала кола

Как да размразите ключалката в колата?

Първо, опитайте се внимателно да отворите всички врати на колата. Ако успеете да стигнете до шофьорската седалка от страната на пътника, добро решение е да запалите двигателя и да загреете колата отвътре. Не забравяйте обаче, че двигателят на автомобила може да работи максимум една минута, когато е паркиран. Ако надхвърлите това време ни грози ненужен разход на гориво.

Ако обаче няма как да влезете в автомобила или по някаква причина не ви се прави подобна гимнастика, най-простото решение е да използвате специален препарат за размразяване на ключалките. Такава субстанция можем да я закупим от всяка бензиностанция, в магазин за автомобили, но и в повечето популярни супермаркети.

замръзнала кола

Препаратът трябва да се прилага в съответствие с инструкциите на производителя, за да се избегне неблагоприятно въздействие върху заключващия механизъм. Избирайте препарати на доказани марки, които са високоефективни и безопасни за вашия автомобил.
Но какво ще стане, ако нямаме химически размразител със себе си? В този случай можем да използваме домашен лек против измръзване. Налейте топла, но не гореща вода в найлонов плик и след това я поставете близо до ключалката. В никакъв случай не трябва да се опитвате да подавате гореща вода директно към ключалката, защото дори и да успеете да отворите вратата, можете да сте почти сигурни, че след малко течността в механизма ще замръзне, което ще направи невъзможно отварянето на вратата по-късно.

замръзнала кола

Как да предпазим вратите на колата от замръзване?

Преди зимата си струва да се подготвите за предстоящите неблагоприятни климатични условия, които несъмнено включват сериозни минусови температури. Можете да минимизирате риска от замръзване на ключалките, както и на самата врата в нашия автомобил, като използвате специални спецификации. Самото предпазване на уплътненията на вратите на автомобила със специален препарат несъмнено ще улесни влизането в автомобила след мразовита нощ.

Когато отивате на автомивка, не забравяйте да изсушите автомобила старателно. Повечето автоматични автомивки имат програми за сушене, но ако използвате ръчна автомивка, помолете персонала да избърше колата старателно, или го направете сами, като обърнете специално внимание на елементите, подложени на често замръзване.Четете още: Съседката ме светна на 5 страхотни трика за пестене на ток

Още по темата

Коментари

2
  30 ноември 2022 | 22:08 отговор
 

Лесно става, взимате една туба с бензин и обилно заливате колата, след което и драсвате една клечка ...

 
1 Черният властелин
  30 ноември 2022 | 19:04 отговор
 

Проста работа е - разтваряте срамните устни, покривате ключалката изцяло и чакате да се стопли достатъчно, за да може да ги отлепите без да оставите кожа по метала.

 
 
Черният властелин
30 ноември 2022 | 19:04

А Тошко може да го направи или със срамните, или с ануса.

Добави Коментар

Най-четени