Автор
Woman.bg

Поредни международни отличия за дизайн за изделията за баня на Roca

60-тото издание на седмицата на дизайна в Милано през юни е безспорно едно от най-важните събития в света на архитектурата и дизайна за 2022 година. Широкоформатната архитектурна инсталация Influence, съвместен проект на Roca и Cobalto Studio, оказа силно въздействие върху над 45.000 посетители. Тя бе представена в самото сърце на Fuorisalone в Милано, в Universitá degli Studi, споделяйки това емблематично пространство с други световни дизайнери и студиа, като Zaha Hadid, Benedetta Tagliabue, Pierro Lissoni, Ron Arad, Isay Weinfeld и други.



Инсталацията Influence на Cobalto Studio и Roca, седмица на дизайна в Милано

Инсталацията Influence е израз на фина чувствителност към форми и материали и внушава чувство на чистота, спокойствие и лежерност, така типични за Средиземноморския дух и начин на живот, вдъхновили Ona, най-новата колекция на ROCA, до която това лято ще имат възможност да се докоснат и българските клиенти на световната марка за обзавеждане за баня.




Инсталацията Influence, вдъхновена от Ona – най-новата колекция за баня на ROCA

Месец по-рано, умивалниците от новата колекция Ona и интелигентната тоалетна Insignia In-Wash на ROCA бяха отличени с престижните награди за дизайн iF Design Award и с по две отличия Red Dot Design 2022. Новата асиметрична мивка за баня Ona получи награди за "Най-добър умивалник" и "Най-добър продукт от санитарен порцелан" на изложението Expo Revestir в Сао Пауло, най-голямото търговско изложение за обзавеждане в Латинска Америка. Това бе поредно голямо признание за превъзходството на дизайна на две от най-новите продуктови и дизайнерски линии на ROCA.



Ona – най-новата колекция за баня на ROCA, отличена с iF Design Award и Red Dot Design 2022

Създадена през 1969 г., наградата iF Design Award се счита от индустрията за една от най-престижните награди за дизайн в световен мащаб. Тази година журито се състоеше от 132 независими експерти по дизайн от над 20 държави. Умивалникът от колекцията Ona на ROCA бе признат за отличен дизайн сред общо 3518 подадени предложения.

Умивалниците Ona са проектирани от Центъра за дизайн на ROCA в сътрудничество със студио Noa Design. Ona се характеризира с вдъхновена от Средиземноморието естетика с меки форми и геометрични линии. Умивалниците Ona са изработени от Fineceramic® - ексклузивен керамичен материал, разработен от Roca, който оформя по-леки и по-устойчиви изделия с тънки контури. Това дава възможност за по-устойчив производствен процес с нулеви отпадъци, тъй като всички компоненти са с естествен произход. Революционен и съвременен дизайн, който съблазнява както професионалистите, така и потребителите.

В началото на това лято българските почитатели на средиземноморския дизайн и марката ROCA ще могат да видят на живо изделията от новата колекция Ona в Експо Баня София, корпоративната изложбена зала на Рока България на бул. Мария Луиза 16 в София.



Ona – най-новата комплексна колекция за баня на ROCA

Интелигентните тоалетни на Roca получиха наградата iF Design Award 2022 и две награди Red Dot Awards 2022.

Смарт тоалетните на Roca продължават да се развиват и да включват нови функции и технологии, интегрирани в минималистичен дизайн. Тези характеристики допринесоха Insignia In-Wash Smart Toilet на марката да спечели престижната международна награда iF Design Award 2022, както и наградата Red Dot Award 2022 за най-добър продуктов дизайн на годината, като последната награда беше присъдена и на още една уелнес тоалетна на ROCA.

Insignia In-Wash е най-новата и най-усъвършенствана интелигентна тоалетна на ROCA. Тя се отличава с нови технологични постижения, разработени от екипа за научноизследователска и развойна дейност на компанията. Оборудвана с най-съвременни решения, предназначени да осигурят оптимална хигиена и дезинфекция, In-Wash Insignia е най-завършената от гамата интелигентни тоалетни. Специалната глазура Supraglaze® превръща тоалетната в по-устойчива и по-безопасна антибактериална повърхност, а интегрираната UV светлина и система за електролиза на водата осигуряват висока степен на дезинфекция.



Смарт тоалетната се превръща в много важна част от обзавеждането на съвременната баня

Към тези характеристики са добавени и други интелигентни функции, като нощна светлина, система за самопочистване и автоматично измиване с детектор на движение, гласово управление и дистанционно управление, в допълнение към системата за пестене на вода, която е синоним на Roca. Очаква се в скоро време тоалетната Insignia In-Wash да обогати портфолиото от уелнес тоалетни, които ROCA от няколко години предлага успешно и на българския пазар.

За ROCA получаването на наградите iF Design Award и Red Dot Design означава признание за твърдия ѝ ангажимент към изследванията и разработките на нови технологии, които правят банята удобна, безопасна и хигиенична.


За Roca

Roca е компания, която се занимава с проектиране, производство и продажба на продукти за баня за архитектурата, строителството и интериорния дизайн. Основана през 1917 г., тя съчетава традиции и знания със страст към иновациите и уважение към околната среда, за да отговори на изискванията на клиентите и да допринесе за подобряване на благосъстоянието на обществото.

С устойчивост като ключов елемент във всички свои производствени процеси и с ангажимент да осигури по-добра планета за бъдещите поколения, Roca прилага тази философия в 170-те държави, в които оперира, и в своите 84 фабрики, предавайки я ежедневно на своите над 24 000 служители.

Семейната компания е пазарен лидер в Европа, Латинска Америка и Индия. Освен това има значително присъствие в Китай и останалите части на Азия, Близкия изток, Австралия и Африка. В резултат на това тя е световен лидер в своя сектор.

(платено съобщение)