Точно така ни харесва Коледа - леко заснежена (засега), без твърде много кич и най-вече изпълнена с ароматен уют у дома.

Вече ви е ясно, че сме почитатели на умерената празнична лудост и никак не си падаме по натрапчиво пищна украса.

Ето и финалния щрих за тържественото декориране на дома:

Детайлите

Ако идеята за по-изчистен коледен дом допада и на вас, не натрупвайте детайлите един върху друг.

Фигурки на масата, под нея, около чиниите, покривка с коледни елементи, свещи или тематичен сет плюс салфетки със същия заряд - е, това е малко повече от необходимото, нали?

По-добре изберете две или три (максимум) от вече изброените неща, а другите запазете за следващ ден - празниците в края на годината са доста.

Един от най-любимите ни тематични предмети е столът с облегалка във формата на еленски рога. Сам по себе си той е достатъчно подходящ като украса.

Традиционните на Запад закачалки за чорапи с лакомства, които често са масивни фигурки за поставяне над камината, можете да изпозлвате като акцент върху подходяща закачалка или като допълнителна такава.

Също толкова успешно приложение, без да натрапват чужди традиции, те могат да намерят в кухнята, банята и дори детската стая.

Дискретен детайл е и комбинацията от червена огнеупорна тава и поставка за горещи съдове във формата на снежинка. Хитро, а?

Ненатрапчиво напомняне за празника са салфетки с тематични принтове или пък чашите за ежедневно ползване.

Обикновен керамичен сет, но с подобни мотиви, също ще очарова гостите ви.

На масата можете да използвате отново украшения в духа на празника като указатели за местата във формата на елхи.

Те са особено подходящи, когато няма място за допълнителни декорации, но искате да не обръщате напълно гръб на празника.

Едва забележима, но приятна украса, са и стъклените прозрачни елементи.

Обичайните свежи иглолистни клонки освежете с леко необичаен детайл - бели керамични фигурки, например във формата на цветя, птици и т.н.

А одеало с нежен тематичен детайл ще стопли и най-премръзналия ви посетител.

Е, май сме готови. Весели празници!