Твърде пикантната Коледа, която ни ръгаше в ребрата всяка година напоследък, този път е доста по-умерена (вече сме сигурни!).

Това много ни допада, а ако и вие сте на същото мнение имаме няколко съвета по темата. Започнахме с цветовете, сега продължаваме с:

Украшенията

Не превръщайте дома си в коледен сборен пункт на джунджурии от всякакъв вид.

Не ви трябват 16 фигурки на еленчета, две сцени от Рождество, 5 броя Дядо Коледа, 3 чувала гирлянди и лампички и още толкова стъклени играчки.

За елхата изобщо няма да говорим. Ако сте решили, че трябва да заема цялата ви всекидневна, по-добре не четете нататък.

Вместо да запълвате всяко свободно пространство с украшения, по-скоро се опитайте да не натрапвате празника дори на домашните ви любимци - хлебарките.

Класическите дълги свещи например са идеална декорация, която дискретно можете да допълните със сияещи детайли (внимавайте само да не са лесно запалими).

Сервиз със сребристи или златисти орнаменти също ще подсили усещането за тържественост.

Тематичните фигурки по-скоро сложете на необичайни места, но без да прекалявате.

Например коледен венец или няколко искрящи топки в банята (ако разполагате с душ-кабина, разбира се) или фигурка на елен сред саксиите в кухнята ще бъде интересен детайл.

Добавянето на детайли от друг сезон - например стръкчета лавандула или мидички, ще внесе доста по-различно очарование на празника.

Дядо Коледа може да наднича иззад някоя лампа или, ако украсите дискретно гърба на креслата или столовете, със сигурност ще предизвикате изненада у гостите си.

Домашно направените декорации няма да обсъждаме днес, но и те са отличен начин да разнообразите интериора. Важното е да не прекалявате с количеството.