Предимствата на изкуствените цветя

24 септември 2009 | 10:45
13279
0
0

Почти сходни по красота, но съвсем различни по излъчване, символика и начин на поддръжка, са истинските и изкуствените цветя. Кои са предимствата на изкуствените цветя и защо да ги изберем?

Градинарството и цветарството са истински изкуства и не всеки съумява да ги овладее. В този случай изкуствените цветя са чудесна алтернатива. Изглеждат повече от реални и свежи, привличат погледите с ярките си багри. Те са съблазнителна примамка за хората, които обичат растенията и искат да ги отглеждат в дома си, но просто не им се отдава.

Изкуствените цветя не се нуждаят от никакви грижи. Не е необходимо да отделяте част от времето си, за да се занимавате с разсаждане, торене и поливане. Изкуствените цветя не изискват определена топлина и светлина, за да се чувстват добре. Единственото, което ще ви се налага да правите, е да обирате праха по тях с влажна кърпа. Може да ги изплакнете и със сапунена вода, но внимавайте, защото не всички изкуствени цветя могат да се подлагат на такъв тип третиране.

Друг чудесен аспект на изкуствените цветя е, че са изключително евтина и дългосрочна инвестиция. Или иначе казано, от момента, в който сте ги купили, можете да забравите за харченето на повече пари за растения, препарати за поддържане на свежия им вид, по-големи саксии и вази. Изкуствените цветя ще останат красиви за много дълъг период от време и няма да пораснат. От тази гледна точка, ако искате да подарите нещо на близък човек, което ще остане във времето, освен спомен, изкуствените цветя са чудесно решение. Те дълго време след специалния случай (рожден ден, сватба, 8-ми март например) ще напомнят за вас и вашия жест, за разлика от живите цветя, които бързо ще увехнат.

Изкуствените цветя са изключително разпространени. Не е задължително да посетите цветарски магазин, за да се сдобиете с тях. Достатъчно е да влезете в най-близкия магазин за подаръци, или дори за битови стоки, където ще имате избор от уникални аранжировки на изкуствени цветя, отговарящи на вашите желания и изисквания.

Според китайското учение фън шуй изкуствените цветя не са най-подходящата украса за дома ви. Те не са източник на положителна енергия. Това обаче е специфична особеност на живите цветя. С далеч по-изящните си форми и цветове, те имат силата да оживяват пространството, в което се намират. Въпреки съзнанието, че ще бъдат свежи най-много седмица-две, неповторимият им аромат и красота ги правят неустоими и привлекателни и карат хората все още да заделят голяма част от парите си за тях. Живите цветя допринасят за елегантната визия на вашия дом, като заедно с това освежават въздуха в него.

Негативна страна на живите саксийни растения е, че изискват всекидневна грижа и това пак няма да гарантира дълголетието им. Различните видовете цветя имат различни предпочитания за светлина, топлина и влажност. Не всички помещения са подходящи за отглеждането им. Именно липсата на грижи пък превръща изкуствените цветя в идеално решение за разкрасяване на офиса.

Много по-практично е да купите изкуствени дръвчета, цветя и екзотична палма в саксия например, за да направите работното място по-уютно. Това ще ви освободи от тревогите по всекидневните грижи за растенията. Идвайки в понеделник сутрин в офиса, няма да заварите почти умрели растения, лишени от грижи през уикенда. Освен всичко казано дотук, изкуствените цветя не предполагат и постоянния „килим" от изсъхнали листа постлан около саксията или вазата. Предимствата на изкуствените цветя

И все пак, ако искате да направите мил жест на любимите си хора или пък да се обясните в любов, изберете красив букет от живи цветя, който е символ на загриженост, внимание и обич.

Източник: rozali.com

 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени