Сигурно сте чували поне една история за къща, обитавана от духове, и смразяващи събития, предизвикани от присъствието на свръхестествени сили в нея.

А чудили ли сте се дали във вашия дом живее дух? Ако отговорът е положителен, прочетете следващите редове, които ще дадат отговор на въпросите ви, представяйки ви пет сигурни знака, че в дома ви има нечисто присъствие.

Усещате нехарактерни миризми

Изведнъж без обяснение отнякъде в апартамента ви се появява миризма на пура или аромат на парфюм. Възможно е духът на близък човек, отишъл си от този свят, да я е донесъл, за да ви покаже, че е близо до вас и ви закриля.

Нетипични сънища

От известно време сънувате кошмари или необичайни сънища. Постоянно ви се присънва един и същи човек, който обаче не ви е познат, или място, на което не сте били досега. Това е сигурен знак, че духът на близък се опитва да привлече вниманието ви, за да се свърже с вас.

Странни шумове

Чувате нетипични звуци – тропане, шепот, смях или плач, въпреки че сте сами вкъщи. Това трябва да ви наведе на мисълта, че може би не сте съвсем сами и всъщност в дома ви има свръхестествено присъствие.

Усещате резки промени в температурата

Изведнъж студ обхваща помещението, в което се намирате, без да има отворена врата или прозорец.

Преминавате през през студено място в стаята, при положение, че цялото помещение е затоплено. Или пък усещате полъх на хладен въздух в лицето си, който видимо идва отникъде. Това може да се дължи на опит на починал ваш близък да се материализира в стаята, а за материализацията си духът използва енергия, която се натрупва на мястото на появяването му.

Домашните любимци се държат странно

Кучетата и котките притежават силно развита чувствителност към паранормалното. Затова ако котката ви започне изведнъж да се взира в празното пространство, а кучето ви да лае необяснимо, е вероятно вашите любимци да виждат и чуват неща, които вие не можете – може би усещат присъствието на нечиста сила в дома ви.

Движещи се обекти

Както седите в хола, дистанционното на телевизора прелита покрай вас или вазата пада и се счупва. Да, това е класически похват, с който духовете се опитват да се свържат с близките си, категорични са екстрасенсите.