Със сигурност решението да си купим перална машина със сушилня или направо два отделни уреда е едно мъдро решение. Особено, ако се замислим за зимния период. В свят, в който иновациите правят живота ни все по-лесен, защо да не се възползваме максимално от тях и да се погрижим нашият дом да ни предоставя желания комфорт? Така че, ако сте решили, че е време да си вземете такъв уред за сушене на дрехи, по-долу ще намерите основните предимства и недостатъци на пералните машини с вградени сушилни в сравнение със самостоятелна сушилня. И тъй като не съществува универсален отговор, крайният избор остава ваш.



Основното предимство на една пералня със сушилня в нея е, че тези машини са много по-удобни от почти всички гледни точки:
1) Ако не разполагате с много пространство в жилището си и не намирате място за допълнителен домашен уред;
2) Ако не искате да инвестирате голяма сума пари в два уреда;
3) Ако целите максимален комфорт на процеса. В случая на пералня със сушилня няма да се налага да премествате прането от една машина в друга, а всичко, което трябва да направите, е да зададете подходящите настройки и да изчакате крайния резултат.


Макар тези предимства да са, без съмнение, много убедителни за вашия евентуален избор, за който няма да съжалявате след време, е добре да знаете и недостатъците, с които ще се сблъскате в случай, че си вземете именно пералня с вградена сушилня.


Така, дори и сумата за пералня със сушилня да е по-малка в сравнение с два отделни електроуреда (пералня + сушилня), в дългосрочен план трябва да знаете, че разходът на енергия ще бъде по-висок. Това ще се отрази в сметките за ток и трябва да решите дали искате да плащате този разход в името на вашия комфорт. Освен това, макар да не е голям недостатък, е добре да знаете още от началото, че времето за сушене на дрехи е по-дълго при сушилните, които са вградени в перални, спрямо самостоятелните уреди. Друг недостатък може да бъде и това, че с времето ефективността на сушене няма да бъде като в първите месеци, като понякога ще са необходими дори няколко цикъла на сушене за постигане на идеалните резултати.

Анализирайте както предимствата, така и недостатъците на пералните машини със сушилня и преценете добре кой от двата варианта е по-подходящ за вашите нужди.

(в материала има продуктово позициониране)