Автор
Woman.bg

Тази пролет на мода са спокойствието и чистотата

Обикновено винаги следим модните тенденции за пролетта. Иска ни се да разцъфнем, заедно с природата, да захвърлим дебелите палта и якета и да си купим поне една рокля от новата колекция на любимия ни дизайнер или марка. Тази пролет като че ли е малко по-различна. Хоум офисите, затворените ресторанти, социалното дистанциране и онлайн срещите не предполагат да се издокарваме, а и, хайде да си признаем, настроението е по-минорно от обикновено. Усещаме натрупана умора и предпочитаме удобството на домашните облекла и маратонките.

Тази пролет прекарваме повече време у дома и на мода е чистотата, която носи цветове и радост. И ако пролетното почистване досега беше отегчително занимание, именно сега можем да го превърнем в приятен, лесен и бърз начин да върнем както собствената си енергия, така и блясъка и свежестта на дома.

Да започнем от балкона. Времето е чудесно за припек в обедната почивка, за засаждане на нови растения, за изнасяне на масичка и столчета с меки възглавници, за следобедно кафе на слънце. Разчистваме терасите от всичко, което сме складирали през зимата, и създаваме пространство за удоволствие и добро настроение.

Следва миенето на прозорците. Нюансите на животворната пролет влизат в дома през прозорците, а разлистените дървета скоро ще направят завесите ненужни. Холът, спалнята, детската стая и кухнята ще придобият различен облик, а цветовете на картините по стените ще оживеят от светлината на чистите стъкла. Слънчеви зайчета ще се заиграят по подовете, за да видим боклука по ъглите и замърсяванията, които не сме успели да почистим. Но тази пролет е различна, защото си обещахме да намерим повече време за себе си и моментите на уют и спокойствие. Затова оставяме идеалното почистване на подовете на Roomba® и iRobot.

Новата прахосмукачка-робот iRobot Roomba® i3 е не само безупречна в поддържането на ежедневна хигиена на подовите повърхности, но е и модерна придобивка със страхотен външен вид. Дизайнът ID Nucleus наподобява текстил и прави прахосмукачката-робот красив домашен аксесоар.

Roomba® чисти сама. Прахосмукачките-роботи от серията i3 на iRobot разполагат с интелигентна навигация със силициеви оптични жироскопи и използват подови сензори за целенасочено почистване на всички замърсявания. Движението на робота е систематично и се извършва ред по ред. Така Roomba® качествено почиства помещенията в цялото домакинство, включително на труднодостъпните места, покрай стени и ъгли, около мебелите и под тях. С помощта на система Dirt Detect Roomba® отделя повече време на по-замърсените участъци като ги разпознава автоматично.

Моделите iRobot Roomba® i3 и i3+ сами следят за състоянието на батерията и когато е необходимо се връщат на зарядната станция. След презареждане продължават почистващия цикъл оттам, откъдето са спрели, без нужда от човешка намеса.

Roomba® i3+ работи в комбинация със станцията за зареждане и самопочистване Clean Base и така забравяме за чистенето на подовете месеци наред. Антиалергенната торбичка побира до 60 контейнера за боклук, а индикатор върху станцията напомня кога е време за смяна.

Roomba® серия i работи с подочистачката робот Braava® jet m6. Това осигурява сухо и мокро почистване на подовете. Когато Roomba® приключи прахосмученето, изпраща сигнал до Braava®, която започва да забърсва пода.

Пролетта е у дома. Да ѝ се насладим на чисто!