Автор
Woman.bg

Те си направиха красив дом от стари вагони

Дейвид и Вивиан се запознават във влака. Именно там пламват и първите любовни искри между двамата. Не след дълго влюбената двойка решава да заживее заедно и да си направи къща, но... от железопътни вагони.

Едно е да го видиш в представите си обаче, друго е да го превърнеш в реалност. Колкото и простичка да им се струвала идеята, нейното реализиране се оказало не толкова лесно.

Първата точка от строителния план била да си купят вагоните. Първо, било необходимо време, за да съберат парите, а след това и още разходи, за да ги транспортират. Преместването на вагоните от едно място на друго излязло още по-.скъпо удоволствие дори и от цената на самите вагони.

Изкарването на разрешителното също било съпътствано с редица спънки и затруднения. Но пред силата на любовта всички пречки и прегради падат!

И така. Ето ги и тях – вагоните. Производство 1974 и 1975 г. - почистени, боядисани и доставени на строителната площадка.

Според проекта, който архитетската мисъл на Дейвид рисувала в съзнанието му, „къщата“ трябвало да прилича на буквата "Н", така че двата вагона да гледат един към друг от дългата страна и да се съединяват в средата от преход, обединяващ вътрешното пространство.

Изграждането на къщата изисквало солидна сума пари, която младото семейство взело на кредит от банка със срок на изплащане 16 години.

В резултат на всичките тези усилия се получил приказен и нестандартен дом, изпълнен с много уют, вдъхновение и любов.

В единия вагон били разположени спалнята и работният кабинет на Дейв. В другия пък двамата отредили място за кухнята и трапезарията. Свързващата ги стая се превърнала в голям и просторен хол.

Днес Дейвид и Вивиан се радват на един великолепен и необикновен дом-вагон, който винаги ще им напомня за тяхната първа среща.

Четете още: На гости на Джей Ло