Нова година, нов интериор

С настъпването на 1 януари всички ние си казваме, че е време за промяна. Решаваме да подобрим себе си и с право, но какво да кажем за домовете си? Именно те са отражение на самите нас. Това е мястото, където си почивате, прекарвате време със семейството или дори работите. Затова, когато говорим за промяна през новата година, трябва да включим и редизайн на дома. Безспорно най-добрият начин да направите това е с помощта на някои от горещите тенденции в интериорния дизайн за 2019 година.

Ако през изминалата година сте инвестирали в мебели в пастелни цветове и мрамор, отдъхнете си, защото те ще бъдат актуални и през 2019 година. Според Антония Саранеделчева, дизайнер на Моми Студио, се очакват необичайни и вълнуващи тенденции като наситени цветове, геометрични мотиви, терацо мозайки, естествени материали и тъкани и много други, които ще властват през новата година.

Ярки цветове



Докато земните цветове и пастелните нюанси на текущата година са все още актуални, то през 2019 година смело можем да кажем, че очакваме да видим колекция от фундаментални и вечни цветове - корал, синьо-зелено, матово сиво, бронзово злато. Определеният за цвят на годината от PANTON 16-1546 Living Coral, цвят корал е прилив на енергия и свежест.

Другият актуален цвят е Night Watch, наситено изумрудено зелено, което много добре се комбинира с цвят Корал. Тези цветове отлично се вписват в интериорния дизайн на дома под различни форми. Дали ще бъде като акцентна стена или като цвят в текстила решавате вие.

Терацо мозайките

Според актуалните тенденции в интериорния дизайн за 2019 година ще бъде една тенденция от миналото, която се връща с модерен обрат, а именно терацо мозайките. Те са композитен материал, който е съставен от мрамор, стъкло, кварц и гранит, които придават по-свеж и закачлив мотив на интериора. Има много начини, с които мотивът им да бъде внесен в дома – от естественото - подови настилки до лампи, дори завеси за душ!

Матовочерно е новото сиво

Матовоточерно е цвят, който намира приложение в екстериора и интериора и определено нищо не създава чувство за драма, както черния цвят.
През 2019 година се очаква да видим много висококонтрастни интериори с по-матово черни нюанси в мебелите, осветлението, керамиката и акцентите. Всяка стая се нуждае от малко „драма“ и леко докосване до черните нюанси, а те ще играят все по-голяма роля през следващите години.

Устойчиви и естествени тъкани

Те ще бъдат ключова тенденция, която ще се превърне в основна през 2019 година. Ще ги срещате в меката мебел, възглавниците, аксесоарите.

Овални форми в диваните

Популярни през 60-те години, овалните мебели все повече биват предпочитани от световноизвестни интериорни дизайнери през последните години. Забелязваме, че масите с извити линии остават актуални, но тази тенденция се прехвърли и при диваните, които определено са една от най-интригуващите и дори очарователни тенденции в интериорния дизайн за 2019 година. Освен това този вид форми създават усещане за комфорт и мекота.

Подчертани тавани

Можем да прекарваме безброй часове, избирайки какъв цвят да боядисаме нашите стени, но малцина обръщат внимание на това, което се случва с тавана. Това обаче напълно ще се промени през 2019 година, защото все повече и повече дизайнери продължават да използват смели цветове и материали, за да направят така, че таванът да се откроява.

Автор: Антония Саранеделчева