Автор
Ева Лъчезарова

Три лесни стъпки към минималистичния дом, който ще ви донесе хармония

Редица психолози споделят, че състоянието на дома ни кореспондира пряко с начина, по-който се чувстваме. Ако той е претрупан с прекалено много вещи, които нямат място и не се използват често, обикновено ни е трудно да се концентрираме, креативността ни спада, а чувството за хармония ни се изплъзва.

Специалистите разкриват, че ако подредим дома си и сведем вещите в него до минимум, е много вероятно, освен да върнем баланса в ума си, да си спечелим повече време за приятни занимания. Именно заради това през последните години минимализмът е течение, което набира сериозна популярност по света.

Минимализмът всъщност ни учи да живеем спокойно и в хармония с възможно най-малко вещи. Това се отразява положително както на психичното и емоционалното ни здраве, така и на семейния бюджет, в който остават средства за приключения, спомени и дори за по-скъпи вещи, които в противен случай не бихме могли да си позволим.

Eто и нашите три лесни стъпки към минималистичния дом:

1. Съставете си план

Истината е, че повечето от нас имат прекалено много вещи, от които използваме съвсем малък процент. Това се отнася както за дрехите, така и за различни аксесоари, кухненски принадлежност и дори книги. Тук няма вълшебна формула, защото всеки дом е различен, както когато говорим за пространство, така и за предмети. Ще бъдем честни - първоначално минимализмът отнема време, но след това поддържането на дома ви ще става с минимум усилия. Затова е най-добре да си съставите план за действие. Специалистката в подреждането Мари Кондо съветва да не разчиствате стая по стая, а да разделите вещите си на категории - дрехи, книги, документи и т.н.



2. Действайте

Методът, който ви предлагаме, е лесен - извадете всички предмети от съответната категория, преценете кои от тях използвате често и се разделете с останалите. В зависимост от това с колко вещи разполагате, има сериозна вероятност да трябва да се разделите с голям процент от тях - подарете ги, дарете ги за кауза или ги продайте. Само по този начин ще си оставите пространство само за нещата, от които наистина имате нужда.

3. Декорирайте

След трудната част дойде време и за любимия ни момент - декорирането на пространството. За да се чувствате уютно у дома си, ние ви съветваме да заложите основно на снимки, които ви носят топли спомени, да отделите малко пространство за творчеството на децата си и да допълните с ароматни пролетни цветя за разкош. Това е напълно достатъчно, за да бъде домът ви едновременно декориран и с изчистени линии.



През последната година прекарахме изключително много време у дома, а това ни показа, че телевизорите имат все по-централно място вкъщи - те ни забавляват, помагат ни в работата и се превръщат в сплотяващ елемент за всички в семейството. The Frame 2021 от Samsung е идеалното попълнение за всеки минималистичен дом. Дизайнът му може да се персонализира спрямо вашия интериор, просто избирате рамка от богатия набор от предложения на Samsung.

Според спецификите на пространството The Frame 2021 може да се постави по три различни начина – плътно до стената като картина, на артистичен статив - триножник или върху елегантна стойка. Когато телевизорът е изключен, той се трансформира в красива картина, която можете да изберете от Art Store. А той съдържа над 1400 творби от световни музеи и галерии. Освен голям избор от произведения на изкуството, Art Store предоставя и кратка информация, включваща името на автора и заглавието, както и актуални промоции и полезни ъпдейти.



The Frame 2021 идва с дистанционно управление, което се захранва със светлина и работи с почти невидимия кабел One Invisible Connection, който допълнително създава усещането за минимализъм.



Пролетта носи ново начало, а тази година то започва от мястото, което е най-близо до сърцето ни - дома.

(в материала има продуктово позициониране)