Автор
Woman.bg

Вдъхновяващи идеи за детската стая и учебния кът (СНИМКИ)

Да устроим пространството в детската стая по начин, чрез който да създадем на малчугана едно наистина уютно кътче, едновременно за забавление и отмора, си е истинско предизвикателство.

Детската стая е светът на детето. Вселената, в която мъникът расте, учи и играе. Мястото у дома, в което то трябва да се чувства щастливо и вдъхновено, да се забавлява и развива фантазията си, да мечтае и твори, да бъде господар. А детето – това най-мило на сърцето ни създание, което огрява ежедневно дома ни със своето присъствие и звънливия си смях, заслужава това!

Така че, ако сте родители и искате да преустроите ъгълчето, в което вашият син и/или дъщеря ще прекарва немалка част от времето си през училищния сезон, поднасяме на вниманието ви няколко оригинални, свежи и вдъхновяващи идеи, които вярваме, че не само ще ви помогнат при избора на интериор и мебели за детската стая, но и ще успеят да създадат у всеки малък или голям ученик чувство на радост и удоволствие от учението и трупането на нови знания.

Според психолозите през първите две години е добре детето да бъде заобиколено от меки тонове. Едва след тази възраст можем да си позволим да наситим детската стая с пъстри, ярки и жизнерадостни цветове.

От експертите научаваме още, че едва след четвъртата година малчуганът започва да отдава значение на контрастите и пълноценно да възприема светлите цветове – жълто, червено, синьо. Именно в този период трябва да се използват чистите тонове, доколкото именно те създават слънчева и динамична атмосфера за игра. Ето защо е препоръчително да избягвате тъмните тонове Колкото една багра е по-близо до черното, толкова по-потискащо въздейства тя върху психиката на детето.

Обратно, светлите багри предизвикват положителни емоции, стимулират психическото, емоционално и дори физическо развитие на малкия човек.

Интересно въздействие се постига с комбинация от две цветни стени. Например комбинацията от светложълто и светлосиньо създава приятна живописност за очите.

Четете още: Как да изберете подходящи завеси за дома