Автор
Woman.bg

Вградено казанче за стенна тоалетна? 7+ характеристики, които ще ви помогнат да направите правилния избор

Стенните (окачени) тоалетни чинии имат редица предимства: по-изчистен дизайн на банята, по-лесно и по-добро почистване, включително на пода под самата тоалетна чиния. Неслучайно повечето съвременни дизайнери на дома проектират баните именно с такива конзолни тоалетни, вместо с тоалетните тип „моноблок“, наложили се предишното десетилетие. Окачените тоалетни са дори „стандарт“ в обществени сгради и хотели.

Всъщност тоалетната чиния в този случай е само видимата част на айсберга. Не по-малко важна от вида на тази тоалетна е структурата за инсталирането й, която се вгражда в стената преди облицоването й с плочки или друго покритие. И ако не сте избрали правилния и качествен продукт, може да се наложи да разбиете цялата стена, за да подмените вграденото казанче и да започнете с ремонта на банята от нула. А никой не би искал да изпадне в подобна ситуация, след като преди месец или година е вложил толкова време и средства в ремонт на банята, нали?

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да изберете структура с вградено казанче за инсталиране на тоалетната, която да ви служи вярно и за дълго време, без проблеми:
Ако преградните стени в дома или офиса ви са от гипсокартон, непременно изберете вградено казанче с метална, самоносеща конструкция, която се закрепва в пода. Само пластмасово казанче, скрито зад гипсокартона и плочките, не е достатъчно да „удържи“ тоалетната – ако няма метална конструкция, рискувате при сядане на тоалетната тя да се „откърти“ заедно със стената и плочките.

Изберете структура с гаранция за висока устойчивост. Структурите за инсталиране на стенни тоалетни на Roca, например, са сертифицирани за статично натоварване от 400 кг.

Търсете вградени казанчета, които ще ви осигурят ниско ниво на шум. Никой не иска да го буди посреднощ шумът от пълнене на тоалетното казанче, нали? Заложете на продукт с шумоизолационна система, която също предотвратява и появата на конденз.

Обърнете внимание на лесната поддръжка след монтажа. Винаги може да се наложи да направите някакъв реглаж или почистване на тоалетното казанче след няколко години на експлоатация. Важно е да имате удобен достъп през бутона на казанчето до всички елементи и механизми в него.

Проверете какви конкретни гаранции за експлоатация дава производителят. Тоалетните казанчета на Roca, например, гарантират минимум 200,000 цикъла на отмиване.

Проверете дали вграденото казанче предлага фабрични опции за регуриране на количеството на използвана вода и дали е съвместимо с тоалетната, която сте избрали. Това е особено важно, ако сте се спряли на някоя от актуалните римлес тоалетни (без ринг), която, в съчетание с подходящото казанче, ще ви осигури отлична хигиена и измиване до самия край на тоалетната чиния, без опасност от изпръскване.

Не на последно място – изберете продукт, който има лесен монтаж, независимо от това дали сте решили да направите този монтаж сами или ще ползвате „майстор“. За улеснение на своите клиенти компанията Roca, която има водеща позиция в производството и продажбите на продукти за баня, включително и на структури за инсталиране на тоалетни, е разработила видео инструкции, стъпка по стъпка, за монтаж на всички свои продукти. Ето едно такова ВИДЕО:

Структурите за вграждане могат да ви бъдат полезни и при монтажа на други уреди за банята, когато стените са изградени по метода на т.нар. „сухо строителство“. Открийте системите за инсталиране на мивка, биде, писоар на линка ТУК.

Ако имате още въпроси по темата или нужда от персонална консултация (безплатна) за ремонт и дизайн на банята, не се колебайте да се свържете с нас – изпратете ни съобщение във Facebook
https://www.facebook.com/ExpoBathSofia/

(платено съобщение)