Автор
Woman.bg

За да ви върви в любовта и живота: Подредете дома според фън шуй!

Разположението на мебелите у дома влияе както на самочувствието, така и на здравословното ни състояние и житейския ни успех.

Затова някои вътрешни дизайнери се доверяват на мъдростта на древните китайци, които разполагали предметите според изискванията на фън шуй. Ето кои са най-важните от тях.

Изхвърлете всички ненужни вещи, особено ако не подхождат на интериора ви.

Положителната енергия се нуждае от свободно пространство.
Ако в помещенията има достатъчно място да се движите, значи и енергията ще може свободно да преминава през тях. Добре е от време на време да правите преоценка на наличните вещи и да изхвърлите (подарите или продадете) онези, които не използвате.


Кухнята трябва да бъде уютна, не твърде гола. Що се отнася до цветовете, те трябва да са едновременно успокояващи и свежи. Кафяво, сиво, зеленото или жълто. Забравете за червеното. Бялото също е добър избор, но ако се спрете на него, задължително добавете цветни аксесоари. За предпочитане е мебелите да са от дърво.


Избягвайте острите ъгли. Те пречат на енергийните потоци. Фън шуй препоръчва хармоничните заоблени форми и правите линии. Особено в коридора – там не трябва да има мебели с ръбове.

Всяко помещение трябва да бъде разделено на 9 неголеми сфери, които да съжителстват в пълна хармония. Деветте сектора се съотнасят към богатството (благосъстоянието), славата (признанието), личните отношения, семейството (здравето), център, деца (творчески способности), знание (обучение), кариерата, добрите хора.


Според фън шуй спалнята ви трябва да е светла, но не прекалено. Добре е цветовете в нея да са светли, меки и приветливи. Мебелите трябва да са разположени хармонично, но и удобно. Все пак това е мястото, където си почивате и презареждате за следващия натоварен ден. Леглото трябва да бъде поставено срещу прозореца, но не между него и вратата – това води до смесване на различни енергийни потоци, което пък до непълноценна почивка.

Работната маса трябва да е с лице към вратата. Ако тя е зад вас, няма да можете да се концентрирате и да се отдадете напълно на работата. Постоянно ще сте под влиянието на циркулиращи енергийни потоци. За да го избегнете, използвайте преградни стени или мебел-разделител. Не е добре да седите с гръб и към прозореца – това ще ви донесе постоянното усещане, че сте в опасност.

Бъдете подредени. Ако вземете книга от библиотеката, върнете я пак там, когато свършите работа. Не оставяйте отворени чекмеджетата и шкафовете. Това пречи на добрата енергия.

Четете още: Как да превърнем спалнята в мечтаното място за почивка

* През февруари раздаваме подаръци. Искаш ли да спечелиш два парфюма? Xаресай нашата Инстаграм страница от тук!