Спалнята е най-святото и интимно място в дома ни, предназначено да ни носи спокойствие и хармония, да предразполага към пълноценна почивка и да ни зарежда с положителна енергия през нощта. Стаята за сън остава скрита от погледите на гости и приятели, ето защо при обзавеждането и декорацията можем да бъдем верни изцяло на себе си, на своя стил и виждания за комфорт.

Леглото играе главна роля във всяка спалня, така че изборът му е важна стъпка при оформлението на стаята за сън. Тапицираните легла са добра алтернатива пред другите два често срещани типа дървени или метални. Те са предпочитани поради несравнимия уют и комфорт, който създават. Също така носят приятен, нежен, дори изискан вид на стаята, а леглото изглежда винаги елегантно. Напълно тапицираните табли освен красота, предоставят и удобство, ако решите да прекарате повече време в леглото в почивните дни.
Тапицираните спални се предлагат в голямо разнообразие от цветове, стилове и размери, съответстващи напълно с вашите изисквания и предпочитания. Ето и няколко причини защо да си подарите тапицирана спалня:

Нежност и мекота
Тапицираните спални са изключително нежни и приятни на допир, дори може да кажем, че са „облечени“ в подплатена и омекотена материя, за да ви осигурят не просто удобство при ползване, а и уникално преживяване. Приканващи и толкова меки, те предразполагат към качествена почивка и ползотворен сън. Ако ви привлича повече уюта, отколкото лъскавият интериор, то тапицираните легла ще отговорят на вашите очаквания.

Елегантност и комфорт
За отличителния и впечатляващ външен вид на тапицираните спални се грижат напълно тапицираните табли за глава. Те могат да бъдат значително по-големи от леглото, превръщайки се в основен акцент в спалнята. Освен елегантност, те носят и изключителен комфорт, ако решите да се облегнете на таблата и да почете, да погледате телевизия или да закусите в леглото в неделна сутрин.

Вариативност и стил
С толкова много различни форми, цветове и материи, възможностите за изработка на тапицирани спални са буквално неограничени. Тези легла разполагат с хиляди вариации и превъплъщения. Таблите могат да бъдат класически правоъгълни или впечатляващо високи, с овални форми или нестандартни, напомнящи ни опашката на митични морски създания или пък с формата на тиара, както и допълнително украсени с декоративни елементи или капитонирани по характерен начин.

А разнообразието от материи и дамаски е наистина вдъхновяващо и ще отговори на всеки стил. Може да изберете материя с кадифен ефект, която да придаде още нежност и изисканост на спалнята или гладка материя за повече мекота и уют. Цветовете са красиви и наситени или пък меки и пастелни, освен това може да откриете различни тропически десени, както и класически или по-смели комбинации за всеки вкус. Кожените тапицирани спални също са впечатляващи с визията си и разкоша, който внасят в интериора.

Дизайн и практичност
Тапицираните спални се предлагат с класически изчистен дизайн, но има и такива с разчупена форма и своя индивидуалност. Спрямо помещението и избрания стил, можете да изберете най-предпочитания от вас модел. Обърнете внимание и на конструкцията на леглото, ако помещението ви е мансардно или с ниски тавани, то тогава леглото поставено директно на земята ще ви спести пространство, от друга страна при стая с високи тавани може да си позволите и повдигната тапицирана спалня на дървени или метални крачета.

Тенденциите в обзавеждането повеляват повече възможности за съхранение в затворени и отворени пространства. Ето защо по-оборудваните тапицирани спални са снабдени с механизъм за повдигане, така че пространството под матрака да бъде използвано функционално. Традиционно в него може да съхранявате завивки или пък каквото друго искате да приберете, за да имате подредена и приветлива спалня.

Още повече комфорт с тапицираните спални боксспринг
Тапицираните спални боксспринг са едновременно практични и луксозни. При тях липсва компромис с материалите и изработката. Тапицирани изцяло с висококачествени материи, те се отличават с масивна конструкция. Боксспринг спалните са по-високи от стандартните за повече удобство при ставане и лягане, те включват основа, два отделни матрака, а често и топ матрак за допълнителен комфорт и пълноценна почивка. Двата отделни матрака ви позволяват да изберете предпочитаното ниво на твърдост и ще осигурят на вас и вашия партньор необходимото лично пространство. Тапицираните бокс спринг легла често разполагат и със система за съхранение, независимо дали е решена с две ракли или няколко практични чекмеджета. А някои са снабдени и с електрически механизъм, за да разположите възможно най-удобно в свободното си време. Впечатляващи във всяко едно отношение, тапицираните спални боксспринг несъмнено ще ви донесат усещане за класа и стил в стаята за сън и почивка.

Ако мечтаете за легло, в което не се удряте през нощта, а ви гали с нежността и мекотата си, то тогава тапицираната спалня е точно за вас. Изберете своята тапицирана спалня сега от сайта на Мебели Виденов и внесете изискана визия и неподражаем уют в своя дом.

(в материала има продуктово позициониране)