Автор
Веселина Петрова

Да преборим грипа и сенната хрема с натурални средства

Обикновена или сенна - това е големият въпрос, когато говорим за хрема. И макар да е сезонна, сенната хрема винаги може да ни изненада с появата си. Макар да е лято, да е сезонът на почивките и морето, има нещо, което причинява много неудобства както на малки, така и на големи.

Познахте - става въпрос за неприятната сенна хрема. Според статистиката, 75% от децата страдат от полиноза.
При децата полинозата не се проявява веднага. Случва се обикновено във възрастта 3-5 години. И дори да направите тест за алергии, възможно е да няма проявени симптоми.

Полинозата може да „спи” в организма известен период от време. И се проявява напълно неочаквано. Алергичната реакция не става в момента на срещата с прашеца от цъфналите дървета и цветя. С времето имунитетът на детето отслабва, организмът започва да разпознава белтъците на определен вид прашец като опасни и влиза в битка с тях.

Кои деца са рискови?

Обикновено застрашени от проявата на сенна хрема са децата, чийто родители или роднини имат алергия; децата, които растат, дишайки цигарен дим – още от първата си година; децата, които имат хранителни алергии; децата с астма; децата, които растат при лоши жилищни условия.

По симптомите сенната хрема прилича много на грип или настинка. Веднага след като излезе навън, детето започва да киха, запушва му се носът. Лекарите наричат това алергичен ринит. Очите се зачервяват, сълзят, възможно е да се появи конюнктивит. Детето се уморява по-бързо, става раздразнително, появява се главоболие, безпокойство, нарушава се сънят му, става капризно.

Заради отока на слизестата обвивка на дихателните пътища малчо кашля, дишането може да бъде затруднено. Възможно да се появи и обрив по кожата – малки розови петънца, които сърбят.

Основната разлика обаче между грипа и сенната хрема е липсата на температура и сезонността на заболяването. Полинозата се появява при децата само в сезона на активен цъфтеж на растенията, дърветата и храстите.

При съмнение за сенна хрема веднага се обърнете към лекар алерголог.

Много е възможно, ако не се справите навреме с алергичната реакция, тя да премине в бактериална инфекция и да доведе до усложнения.

Какво да направите, за да помогнете на малчо?

По възможност ограничете контакта на детето с вероятните алергени. И попитайте за подходяща диета.

Често проветрявайте стаите у дома.

Почиствайте полиците с книги и пода – но не с прахосмукачка, а с парцал, моп или още по-добре – парочистачка.

Откажете се от дебелите килими, мокетите, които събират много прахоляк.

Не е препоръчително да имате твърде много меки, плюшени играчки. Ако имате, често ги перете. Избягвайте употребата на аерозолни препарати.
Когато излизате навън, малчо може да си сложи слънчеви очила, за да намали досега на алергените с очите. Когато се прибирате, преоблечете детето с други дрехи.

В моментите на обостряне на заболяването лекарите предписват антихистаминови лекарства. Много специалисти обаче са категорични, че детският организъм има нужда по-скоро от натурални средства за борба с алергията. Затова потърсете информация за различни нетрадиционни методи като акупунктурата или попитайте за хомеопатични лекарства. Те дават много добър резултат и в същото време лекуват със съставки от природата – напълно безвредни за вашето дете.

Едно от най-големите неудобства за децата при сенната хрема или обикновения грип е запушеният нос. Много е важно да откриете лекарството, което ще помогне на малчо да диша свободно. На пазара се предлагат много добри, иновативни и натурални продукти. Точно такъв е Fitonasal Pediatric – единственият продукт на пазара, подходящ и за бебета от 6-месечна възраст. Продуктът е патентован и специално създаден за освобождаване на носа в случай на запушване и възпаление на носните кухини, дължащи се на грипни състояния, настинка, алергични ринити и синузити както остри, така и хронични. Има четири действия – отпушва, прочиства, предпазва и щади носа на твоето дете. Повлиява дори и кашлица вследствие на настинка. Действа благодарение на TANNISAL - молекулен комплекс от танини и каменна сол. Природният състав и контролирано качество го правят изключително подходящ за дълготрайна употреба.

Ще помогне на вашето малко съкровище да диша свободно. А това е най-важното. Особено за децата, при които всяко неразположение се превръща в мъчение, което се отразява на настроението и общото им състояние.

И не на последно място – мислете в посока укрепване на имунитета.

(в материала има продуктово позициониране)