Киселините и рефлуксът са все по-често срещан проблем, за който рядко се говори. Някои учени разкриват, че стресът би могъл да влоши това състояние, а в последните месеци всички сме подложени на прекомерно много притеснения. Ако и вие усещате често или понякога неприятно парене, киселини и болки в стомаха след хранене, можете да въведете няколко промени в начина си на живот, които ще ви позволят да облекчите това състояние.

Не носете твърде тесни дрехи

Може би ще ви изненадаме, но твърде тесните дрехи могат да притиснат стомаха и това да предизвика допълнително “изпускане” на киселини. Ако страдате от подобен проблем, не носете твърде тесни дънки, бельо или пък стегнат колан. Добре е да обърнете внимание и на позите, които заемате за по-дълго време през деня. Една от най-проблемните е тази, в която стоите приведени към компютъра или телефона си. Подобна поза може отново да притисне стомаха.

Кажете “не” на тези храни

Безспорно съществуват храни, които влошават киселинността в организма и водят до рефлукс. Направете си списък с тях и ги изключете от менюто си или пък ги консумирайте изключително рядко, като наблюдавате дали състоянието ви се изостря. Сред тях са лютите храни, пържените храни, цитрусите, доматите, червеното месо, ментата и шоколадът. Имайте предвид, че кофеинът, алкохолът и цигарите също биха могли да предизвикат киселини.



Хранете се по малко и на често

Рефлуксът и киселините често се появяват след хранене и особено след преяждане. Затова специалистите препоръчват на хора, които са предразположени към подобен тип проблеми, да се хранят по малко и на често. Тази диета изисква известно планиране, защото вместо трите основни хранения: закуска обяд и вечеря, е добре да вмъкнете в ежедневието си поне още две похапвания. Като най-оптималният вариант е последното хапване да бъде три часа преди сън, за да има време стомахът ви да преработи добре храната, преди да си легнете. Хоризонталната позиция на тялото предразполага към рефлукс.



Обърнете внимание на стреса

Тъй като стресът увеличава симптомите на киселинност и рефлукс, е добре да му обърнете специално внимание. Отделете време в седмичния си график за неща, които ви доставят удоволствие и ви успокояват. За всеки човек те са различни, но е от изключителна важност в забързаното ежедневие да отделим и планираме специално време за тях. Отидете на йога, започнете да медитирате, излезте с приятели, слушайте отпускаща музика, започнете да си водите дневник, гледайте забавен филм или просто се разходете в парка, без да мислите за проблемите и задачите си.

Поискайте помощ от природата

НеоБианацид, на италианската компания Aboca, идва на помощ при парене, киселини и болки в стомаха. Продуктът съдържа Poliprotect получен от Aloe Vera, Malva sylvestris и Althaea officinalis и е обогатен с естествени минерали. Киселинността и паренето всъщност са типични симптоми при възпаление и раздразнение на лигавицата на стомаха, а НеоБианацид образува тънък филм с предпазващ ефект. Така той я защитава от контакт с проблемните съставки и стомашните сокове. Действието на продукта се допълва от флавоноидния компонент, който се характеризира с антиоксидантни свойства и не позволява дразнене. НеоБианацид не съдържа глутен и е 100% натурален.

(в материала има продуктово позициониране)