Здравето на стомаха зависи от начина ни на живот и начина ни на хранене. Доказан факт е, че хранителните ни навици оказват огромно влияние върху работата на стомашно-чревния тракт.

Тоест, ако имате проблеми, това означава, че нещо не е е наред. Или не се храните редовно, или консумирате храни, които дразнят лигавицата и образуват газове, или нещо липсва на организма ви.

Например, когато в стомаха не постъпват достатъчно количество фибри, храната се движи по-бавно и нарушава баланса на чревната микрофлора. А това може да стане причина за хронични възпалителни процеси.


Когато не пиете достатъчно течности и по-специално вода, се забавят процесите на детоксикация, а тъканите и клетките се справят трудно с изхвърлянето на токсините.

Ако хапвате често по-тежка храна (пържена, мазна, преработена, с повече подправки), това също може да стане причина за възпалителни процеси и образуването на газове.

Ако хапвате твърде често, вашата храносмилателна система не може да се справи с постъпилата в стомаха храна и това се отразява на всички органи – дебелото черво, стомаха, жлъчката. Препоръчително е между отделните хранения да минат поне 3 часа, както и порциите да не са твърде големи. И още нещо – дъвчете добре.

Голямото количество вредни съставки като оцветители, консерванти и нитрати също се отразяват зле на организма.

Как да решите проблема?


Хапвайте редовно, на малки порции, приблизително по едно и също време – примерно 3-5 пъти на ден.
Не пропускайте закуската – тя е много важна. Най-добре си пригответе нещо у дома. Например, омлет или просто две яйца върху филийка от пълнозърнест хляб. Чаша кисело мляко с един банан също е чудесен вариант. Кафето заменете с чай.
Храната ви трябва да бъде разнообразна, за да може организмът да получи нужните му минерали и органични съединения. Намалете приема на пикантните, пържени храни. Ограничете солта и захарта.

Съветът на специалистите е всеки ден да хапваме плодове и зеленчуци. В тях има витамини и други полезни вещества, които влияят добре на състоянието на стомашно-чревния тракт. Ябълки, портокали, банани – хапвайте ги между основните хранения.

Полезни за работата на стомаха и червата са киселото мляко, джинджифилът, цвеклото, карфиолът. Тиквата също е идеална за доброто храносмилане. Можете да я приготвите на супа или вместо десерт.
Движете се. Гимнастиката и движението като цяло подобряват работата на стомаха.

И не на последно място – обърнете внимание на качествените продукти с естествени съставки като NeoBianacid Киселини и Рефлукс. Той образува тънък филм с бариерен ефект по лигавицата, като по този начин я предпазва от контакт със стомашните сокове и дразнещите съставки.

В случай на гастроезофагеален рефлукс се препоръчва прием на една таблетка след основните хранения и една преди лягане. А при парене и тежест, свързани със затруднено храносмилане (диспепсия - една таблетка след хранене. Продуктът може да се приема и от деца над 6-годишна възраст, за продължителни периоди от време.

Бъдете позитивни и се грижете добре за стомаха. От неговото здраве, зависи здравето на целия организъм и усмивката ви също!

(в материала има продуктово позициониране)