Автор
Ева Григорова

Допелхерц: Две сърца, които 100 години бият в ритъм със здравето

Тази година Допелхерц отбелязва 100 години от регистрацията на марката на пазара, а като част от Куайсер Фарма вече повече от век брандът се грижи за здравето, жизнеността и виталитета на своите клиенти.

Историята на двете сърца, които бият в ритъм със здравето ни, започва още през далечната 1897 г., когато фармацевтът Алфред Куайсер, който е родом от Дрезден, основава своя фармацевтична компания в Хамбург. В началото той се фокусира върху продукти за лична грижа като кремове, сапуни и пасти за зъби.

Стремежът му непрекъснато да развива и разраства своята компания го води към съвместна работа с аптекаря Джоузеф Петер Хенес, която завинаги променя курса на историята. Именно Хенес създава рецептата за популярния Doppelherz® Energie-Tonikum (Допелхерц® Енерготоник), а продуктът е създаден на основата на билки и други естествени съставки.



Търговската марка Допелхерц е регистрирана през 1921 г. и от тогава насам движеща сила за немската компания е подобряването на начина на живот на своите клиенти.

През 50-те години популярността на тоника расте и черното и червено сърца на Допелхерц се превръщат в символ на здраве и жизненост. През 70-те години компанията става собственост на семейния холдинг HGDF, който има над 300-годишна история.

През следващите десетилетия и под мотото “всичко, което сърцето ви желае”, Допелхерц разработва широка гама от продукти, които се стремят да подкрепят хората във всеки етап от техния живот. Сред тях има такива за тонус, имунитет, грижа за ставите, зрението, грижа за сърцето и активния начин на живот. В портфолиото на компанията могат да бъдат открити и серия от продукти за деца, за бременни, за хора страдащи от диабет, за вегани и др.



До ден днешен продуктите на Допелхерц продължават да се произвеждат в Германия, спазвайки протоколите за хигиена и качество на всеки етап. Служителите на компанията следят за избора на суровини и отделните производствени етапи, а във финалната фаза тестват и крайния продукт. Във високотехнологичната лаборатория на Допелхерц, намираща се във Фленсбург, се провеждат изпитания както на суровините, така и на партидите готова продукция.

Грижата към околната среда води "Куайсер Фарма" вече 20 години и компанията може да се похвали с факта, че е климатично неутрална. Това означава, че фирмата успява напълно да компенсира производствените емисии от дейността си, като работи по специални проекти за защита на климата.

В момента Допелхерц се предлага в над 60 държави по света, а продуктите на марката продължават да жънат успехи. През настоящата година брандът получи престижното отличие Best Brands Award 2021 в категорията „Здраве и благосъстояние“ и е най-високо класираният фармацевтичен бранд в надпреварата. Любопитното в случая е, че резултатите от Best Brands Award се формират на базата на два важни фактора: пазарен успех на продуктите, както и привлекателност на бранда в очите на потребителя. Сред останалите отличени са световноизвестни утвърдени марки като Bosch и Apple.



Цели 100 години след създаването си, Допелхерц продължава да е любима марка и в родината си Германия, където е номер 1 по продажби за периода май 2019 - април 2021 година.*

*NielsenIQ, Nielsen Market Track database, Vitamins and Minerals, MAT MAY 2020 and 2021, value sales for Food Retail + Drugstore (without Discounters), Germany (Copyright © 2021 The NielsenIQ Company (US), LLC. All Rights Reserved

(в материала има продуктово позициониране)