Автор
Woman.bg

Масло от крил – традиция и иновация с грижа за природата

Често свързваме традицията с нещо ценно, но и закостеняло, което остава далеч от съвременните разбирания и тенденции. Понякога това усещане е напълно погрешно. Дали разминаването се дължи на факта, че не съумяваме да модернизираме традициите, или че всъщност влагаме известно предубеждение в думата „традиция“?

Ще ви разкажем за един немски бранд, който е част от семейна компания с над 270 годишна история! Бранд, който не само не е останал в миналия век, но е съумял перфектно да съхрани ценностите на семейния бизнес, като ги е пренесъл и обогатил в новото хилядолетие.

Куайсер Фарма Германия е част от фамилния холдинг HGDF, който, забележете, е на 275 години! Компанията Куайсер Фарма произвежда хранителни добавки от далечната 1897 г., като с днешна дата продуктите се предлагат в над 60 страни по целия свят. И ако Куайсер Фарма и HGDF вероятно не ви говорят нищо, то със сигурност ще разпознаете един от брандовете на това немско семейство – Допелхерц. Допелхерц e един от лидерите на немския пазар на хранителни добавки с около 30% пазарен дял в последните години, а в отделни категории, например продукти за жени, пазарният дял достига дори до 60 процента!

В България Допелхерц е горд четирикратен носител на престижното отличие „Хранителна добавка на годината“, давана от Българския Фармацевтичен Съюз“, има награди за устойчиво развитие и качествен фармацевтичен продукт, отличен е като любима марка на българския потребител за четири поредни години в потребителското проучване „Любимите марки“.

Тези отличия на фирмата се дължат основно на традицията. Традиция за правене на устойчив бизнес, която бива привнесена от самата компания майка. Въпреки тясната локализация на цялото производство (в град Фленсбург в северната част на Германия ), Куайсер Фарма работи за устойчиво развитие на глобално ниво. Проектите за защита на климата, в които участва, се простират от България (проект за вятърна енергия) до Уганда (проект за чиста питейна вода) и далечния Китай (проект за слънчева енергия).

И не само това. В последните 20 години опазването на природата е основен фокус на Куайсер Фарма. В производството се използва само еко енергия от възобновяеми източници, непрекъснато се намалява използваната пластмаса в опаковките, възстановяват се масиви с дива растителност, а компанията инвестира в проекти за защита на климата в цял свят.

В резултат от тези усилия в момента Куайсер Фарма е сертифицирана като климатично неутрална компания и съответно всички нейни продукти са климатично неутрални!



Един конкретен продукт на Допелхерц прави особено силно впечатление – Допелхерц® систем Антарктически крил.

Вероятно много от вас знаят, че маслото от крил е изключително богато на Омега-3 мастни киселини, важни за здравето и правилното функциониране на сърцето, мозъка и очите, но малцина са запознати с добива на тази суровина.

Антарктическият крил е основен източник на храна за китове, пингвини, морски птици, тюлени и риби. Приема се, че общата биомаса на популацията на това дребно ракообразно е около 500 милиона тона, а само за един сезон китовете изяждат над 38 милиона от тях. Съхраняването на популацията на антарктическия крил е изключително важно за цялата екосистема в Южния Ледовит океан. Ето защо в Допелхерц® Антарктически Крил се използва само масло, което се добива с помощта на технологията ECO Harvesting™. Добивът на крил по тази технология се контролира строго от Международната комисия за опазване на антарктическия хабитат (CCAMLR), като годишната квота на добив е едва 0,03% от популацията. Технологията ECO Harvesting™ гарантира, че в мрежите при улов не попадат други морски обитатели освен антарктически крил. По този начин се запазва биоразнообразието и не се нарушава равновесието в екосистемата на Южния ледовит океан.

Другата причина, поради която добивът на крил е по-особен процес, е деликатността на добитата субстанция. За да бъде в най-чист вид, маслото от крил в Допелхерц® Антарктически Крил се извлича директно на кораба веднага след улов, защото само така се гарантират най-високо качество и максимално запазени биологични свойства на получената суровина.

Избирайки Допелхерц® Антарктически Крил, вие получавате иновативен продукт, създаден на базата на 120-годишна традиция в производството на хранителни добавки и доставяте на организма си така важните омега-3 мастни киселини от възможно най-чистия източник.