Автор
Теодор Муховски

10 страхотни чая, които карат кожата ви да сияе

Обичате ли горещите напитки? Следващия път се откажете от кафето, а изберете чая! Чаят съдържа много по-малко кофеин, кара ви да се чувствате по-добре и подхранва кожата ви.

Това е идеалният начин да утолите жаждата си и да запазите красотата си!

Опитайте поне един от тези прекрасни чайове:

1. Чай от глухарче



Чаят от глухарче не съдържа кофеин, за разлика от традиционните черен и зелен чай. Това не означава, че не притежава множество други ползи за кожата. Чаят от глухарче е пълен с антиоксиданти и имуностимулатори, които могат да помогнат за поддържането на красива и млада кожа.

2. Зелен чай



Зеленият чай често се включва в козметични продукти, напитки и ястия. И нищо чудно - този популярен чай е толкова полезен! Зеленият чай е пълен с мощни антиоксиданти, които помагат за защита на кожата от свободните радикали и се борят с бръчките.

3. Ментов чай



Всеки знае, че чаят от мента помага при гадене и стомашни неразположения. Но също така намалява стреса, подобрява състоянието на кожата и стимулира регенерацията на клетките. Ако кожата ви е твърде суха, пийте чай от мента, за да я накарате да сияе!

4. Чай от джинджифил



Чаят от джинджифил е полезен както за стомаха, така и за кожата. Джинджифилът подобрява храносмилането - процес, който е тясно свързан със здравето на кожата. Лошата кожа е често срещана последица от храносмилателни проблеми, а чаят от джинджифил може да успокои възпалението и да върне блясъка ѝ.

5. Чай от лайка



Чаят от лайка има чудесни противовъзпалителни свойства. Ако страдате от екзема или дерматит, лайката ще ви спаси! Можете също така да използвате торбичките с чай от лайка за премахване на торбичките под очите, за лечение на пчелни ужилвания, акне и изгаряния!

6. Ройбос



Ройбосът, наричан понякога червен чай, е един от най-добрите фиточаѝове за кожата. Тази напитка е отдавна позната в Южна Африка, където се използва като средство за лечение на екземи, обриви и слънчеви изгаряния. Но дори и да нямате тези проблеми, ще се възползвате от антиоксидантите на ройбос, които поддържат кожата ви здрава и млада!

7. Чай от корен на репей



Той е изключително полезен. Репей (корен от репей) има противогъбични и антибиотични свойства, така че унищожава бактериите, които причиняват черни точки и кожни обриви. Ако страдате от акне, чаят от корен на репей е най-доброто средство за защита.

8. Бял чай



Подобно на други чайове, белият чай съдържа антиоксиданти, които спомагат за забавяне на стареенето на кожата. Въпреки това белият чай е най-малко ферментирал, така че съдържа най-много антиоксиданти.

9. Жасминов чай



Ароматният жасминов чай има антивирусни и антибактериални свойства. Предпазва кожата от екземи и стареене. Помага и при мазна кожа, като намалява производството на мазнини и подобрява хормоните!



10. Улонг - китайски чай

Китайският чай улонг забавя стареенето и подобрява тена на кожата. Смята се, че предпазва кожата ви от ултравиолетовите лъчи и от последиците от тютюнопушенето! Има специфичен вкус, но си заслужава да го пиете.

А вие имате ли си любими чайове? Напишете в коментарите кои са те.



Четете още: 5 признака, че страдате от хормонален дисбаланс