Пролетта носи усещането за дългоочаквано ново начало, възраждане и на природата, и на нас самите, започващи промени и нови планове. Често пред новите хоризонти застават зимният застой, меланхолия и недостиг на енергия, за да се справим с предстоящите планове и цели. Заедно с Aquarius Water + представяме 3 съвета как да се „презаредим“ и да дадем начален тласък за успешно ново начало.

Позитивни емоции
Дори и в предизвикателните моменти, които срещаме в живота си, положителната нагласа и активното търсене на приятни емоции, могат да повлияят не само на нагласата ни, но имат косвено отражение дори върху цялостното ни здраве. Вълнуващо ново изживяване, разговор с любим приятел, време за предпочитаното хоби – всички тези положителни емоции не само ни зареждат с настроение, но ни помагат и в дългосрочен план. Как става това? Според специалистите, когато изпитваме силни позитивни емоции, тялото ни отделя „хормона на щастието“ серотонин*, който оказва влияние върху редица биологични процеси като храносмилане, апетит, метаболизъм, настроение, памет и сън. Той се свързва и със самочувствието ни и вярата в собствените сили, като ни помага да сме уверени и целеустремени.
За да се отключи силата на този естествен антидепресант спомагат редовното движение и пълноценното хранене.



Слънчеви разходка
Със затоплянето на времето и увеличаване на слънчевите часове в деня, се разкриват много нови възможности за разходки и активности на открито. Освен че са отговорник за „слънчево“ настроение, UV лъчите спомагат и за синтеза на витамин D в тялото. Той спомага за повишаване на имунитета и чрез контрола на калций в организма, е отговорен за здравето на костите и зъбите.
Специалистите препоръчват умерено излагане на слънце 3 пъти седмично с продължителност от 15 минути за по-светла кожа до 30 минути – за по-тъмна, което е достатъчно за поддържането на нормалните му нива**. Лесен начин да се разбере дали лъчите са под оптимален ъгъл за синтез на витамина, е да се види дали човешкият ръст е по-голям от сянката си – ако да, оптималното производство е гарантирано.

Възстановяване на баланса

За баланса и правилното функциониране на организма са отговорни и жизненоважни минерали, които тялото не може да синтезира само и трябва да бъдат набавени чрез храна и напитки. Пример за такива минерали са цинк, който подпомага нормалната функция на имунната система, и магнезий, който допринася за намаляване на умората и отпадналостта.
За всички, които искат да получат от водата повече от хидратация, Aquarius Water + предоставя два натурални вкуса в подкрепа на високите постижения – лимон, обогатен с цинк, и червен портокал, обогатен с магнезий, които предоставят до 30% от необходимите дневни нива на тези минерали.

Готови ли сте да „презаредите“ батериите?

* How to increase serotonin in the human brain without drugs, Simon N. Young, J Psychiatry Neurosci. 2007 Nov; 32(6): 394–399, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2077351/

** Harvard Women’s Health Watch, Harvard Health Publishing, Harvard medical school: https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/time-for-more-vitamin-d

(в материала има продуктово позициониране)