Лятото наближава и е време да освежим тялото, за да изглеждаме красиви. Знаем как да го постигнем – по-внимателен подбор на храната плюс по-чести посещения на залата. Имаме обаче и един коз скрит в ръкава – напитка от натурални продукти, която засилва метаболизма и спомага за детоксикацията на организма.

Тя представлява вкусно смути от ананас, магданоз, целина, краставица и червен пипер. А защо точно тези съставки, може да разберете в следващите редове:

Целината стимулира храносмилателната система и освен това е мощен диуретик, който спомага за загубата на килограми, но и помага на организма да се прочисти. Този зеленчук успешно се бори със задържането на вода, което е една от основните причини много дами да виждат повече килограми върху кантара.

Растението помага за пречистването на организма от шлаки, благодарение на наличието на антиоксиданти като флаваноиди, а това е първата стъпка към здравословното и правилно отслабване.

Подобно на целината и магданозът е мощен дуиретик и освобождава организма от ненужното количество вода, задържано заради неправилен хранителен режим или поради предменструален синдром.

Ефектът, свързан със свойствата на ананаса, подпомагащи загубата на килограми, се обяснява с това, че плодът съдържа бромелин. Това е ензим, който допринася за разпада на сложните липиди, спомага усвояването на протеините и освен това допринася за цялостната работа на храносмилателната система.

Лютият червен пипер помага за по-бързото изгаряне на мазнините и подобряване на метаболизма.

Затова смесете изброените продукти и се насладете на вкусна напитка, която ще ви помогне да се сбогувате с няколко сантиметра от талията, за да посрещнете лятото в перфектна форма.