Автор
Ева Лъчезарова

4 изненадващи причини за главоболие и как да се справим с него

Главоболието е едно от най-често срещаните оплаквания, с които се сблъскваме. Причините за него биха могли да бъдат наистина много, но днес сме обърнали внимание на четири, за които вероятно не подозирате. Това са неща от ежедневието, с които всички се сблъскваме, но често не си даваме сметка, че точно те биха могли да ни причинят дискомфорт и дори болка.

Носене на косата на конска опашка

Прически като конската опашка, плитки или кок могат да предизвикат главоболие, особено ако са стегнати. Понякога е възможно именно те да доведат до напрежение и дори да раздразнят някои нерви на скалпа. Ако носите косата си рядко на опашка главата може и да не ви заболи, но ако опъването продължи прекалено дълго, нервите стават чувствителни. Други аксесоари като диадеми, стегнати шапки и маски за ски, също биха могли да предизвикат болки в главата.



Силни миризми

Голям процент от хората биха могли да получат главоболие и от различни силни миризми. Такива са някои парфюми, цигарен дим, освежител за въздух, лак за нокти, ароматизирани свещи и дори бензин. Причините за това могат да бъдат две - реакция на кръвоносните съдове, които сигнализират нервната система за потенциална опасност или алергия към съответните аромати.

Дехидратация

Дихидратацията потенциално би могла да предизвика множество проблеми в организма, един от тях безспорно е главоболието. Причината за него е, че в тялото няма достатъчно течности, а това затруднява всички обменни процеси. Специалистите съветват да приемате между 8 и 10 чаши вода дневно и да добавите към тях още, ако спортувате или пиете дехидратиращи напитки като кафе и чай.

Тренировки

Понякога упражненията също биха могли да станат причина за главоболие. Обикновено болките в този случай са от двете страни на главата и са допълнени с пулсиране. Такъв тип главоболие може да трае от няколко минути до два дни. Други причини за болки в главата, свързани с тренировките, могат да бъдат напрежение в мускулите, практикуване на спорт в прекалено затоплена зала, ниски нива на кръвната захар.

Ако главоболието стане нетърпимо и имате нужда от приятел на помощ - винаги можете да заложите на изпитано средство като "Диалгин". Той помага при болка от различен произход и с различен интензитет. Повлиява главоболие, мигрена, мускулни болки, както и посттравматични оплаквания. Активната съставка в лекарственото средство е метамизолът, а разтворимата му форма помага действието да настъпи бързо след приема му.

(в материала има продуктово позициониране)