Причината

Често главоболието може да възникне от преумора наочите, поради неправилно направена корекция на зрението. Лошо центрираните лещи ще ви създадат проблеми.


Освен това, ако носите едни и същи очила години наред, а зрението ве се е променило -постепенно късогледството може да се е сменило с далекогледство.

Решението

Винаги проверявайте зрителната си острота, особено през зимата. И ако забележите, че когато започнете да носите нови очила, се появява главоболие, отново се свържете с очния си лекар.

Причината

Според Американската асоциация за изследване на болката при жените, приемащи хормонални контрацептиви, 1,5 пъти е по-голяма вероятността да прибегнат към обезболяващи средства, включително и във връзка с главоболието, И за това си има логично обяснение.

Контрацептивите променят нивото на естроген (женски хормон) в кръвта, а заедно с него и тонуса на кръвоносните съдове, след което главоболието ви е гарантирано.

Решението

За някои е достатъчно да се консултират с гинеколог, за да сменят контрацептива. Може би проблемът е в индивидуалната реакция на организма към даден препарат.

Ако лекарят открие несвързани с него хормонални нарушения, той ще ви предпише хормонално коригираща терапия.

Очаквайте продължение.

Изтачник: lekar.bg