Автор
Woman.bg

40% от хората умишлено изгарят кожата си на плажа

Благотворителна организация за борба с рак на кожата във Великобритания изрази загриженост относно броя на хората, които знаят колко с вредни слънчевите лъчи и въпреки това умишлено си причиняват тежки изгаряния на кожата.

Според данните им 40% от мъжете и жените пренебрегват съветите на лекарите и стоят н слънце, точно в часовете, когато то е най-опасно.

Четете още: Тен и грижа за кожата според типа й

Изследователите твърдят, че само едно болезнено слънчево изгаряне за две години увеличава тройно риска от рак на кожата. В проучването, проведено от британски изследователи, участвали над 1000 души. 25% от тях вярват, че изгарянето е единственият начин да имат хубав тен. Те правят това от години и са убедени, че предупрежденията на лекарите са неоснователни и дори преувеличени.

В същото време експертите твърдят, че още с първите топли дни, хората забравят за здравето си. Приоритет за тях е шоколадовия загар, а не здравето им. За това се наслаждават на слънчевите бани в продължение на часове, като увреждат кожата си, без дори да предполагат.

Препоръчително е да се печете сутрин преди 11 и в късните следобедни часове. Времето между 11 н обяд и 15:00 часа следобед е фатално за кожата, пише БГНЕС.

Четете още: Враждата между кожата и слънцето