Автор
Ева Лъчезарова

5 лесни и практични начина за рестарт през есента

Тялото и психиката ни имат нужда от рестарт при смяната на всеки сезон, особено когато става въпрос за прехода от летните слънчеви дни към мрачните и дъждовни такива. Истината е, че със съвсем малки промени в ежедневния си ритъм и осъзнатост за изборите, които правим всеки ден, бихме могли да постигнем много. Затова сме ви подготвили 5 практични и ненатоварващи начина за рестарт през есента.

Блендирай закуската си

Всички сме чували, че закуската е най-важното хранене за деня и че е от изключителна важност да хапваме повече свежи плодове и зеленчуци, както и продукти, богати на омега-3 киселини. Понякога обаче не успяваме да си набавим достатъчно именно от тях, а за закуска хапваме нещо набързо. Аз лично забелязах, че съвсем несъзнателно си правя почти едно и също смути всяка сутрин, просто защото бързам. Реших да сменя тактиката и да си подготвям необходимите съставки за закуска от предната вечер. Така успявам да включа повече полезни вещества, а сутрин не губя допълнително време. В смутитата можете да замаскираш супер храни като спанак, магданоз, авокадо, чия, ленено семе, мака и рожков, които ще дадат на тялото ти много енергия и полезни вещества.




Свържи се отново с приятелите си

Лятото е времето на дългите семейни почивки, заради които нямаме време за приятелите си. През септември пък започва активната работа, училището и детската градина. Затова октомври е чудесен месец, през който можеш да се свържеш отново с най-близките си. Да си организирате уютна вечеря, да споделите спомени от изминалото лято и плановете си за есента и зимата. За да направиш срещата още по-интересна, можеш да я превърнеш в тематична вечер. Подготвили сме ти три идеи, според това какви хора ще поканиш. Мъжете много биха се зарадвали на "Октоберфест" вечер, в която да се насладите на специално подбрани наденички и вурстове, за децата би могла да организираш парти с печени ябълки, те винаги се приемат с охота, а пък ако просто имаш нужда да излезеш с приятелки, бихте могли да си направите спа-ден, който да завършите с така популярните в момента вечери на рисуване и вино.

Просто кажи “благодаря”

Много често попадаме във водовъртежа на забързаното ни ежедневие, не усещаме как животът ни минава покрай нас, фокусираме се върху негативното и забравяме да се дадем сметка за добрите неща, които имаме. Научих, че като човешки същества не можем да изпитваме едновременно гняв и любов. В момента, в който изпитаме едното чувство, другото просто си отива. Благодарността пък ни кара да се усещаме на мястото си, в правилния момент. Можеш да я изразиш по множество начини - като благодариш на някого за нещо мъничко, като благодариш на близките си, че ги има, като започнеш да си записваш всеки ден нещата, за които си благодарна. Не е нужно те да бъдат големи, достатъчно е да оценяваш хубавото в живота си, за да привлечеш още положителни неща.




Детоксикирай себе си

Преди зимния сезон, когато по традиция хапваме по-тежки храни, е добра идея да започнеш на чисто и да детоксикираш организма си. Досега в цялата история на човечеството никога не сме били изложени на толкова много токсини. Те постъпват в тялото ни по три начина - чрез въздуха, храната и кожата. Токсините затормозяват функцията на организма, застрашават здравето и ни карат да се чувстваме отпаднали и буквално затлачени. Има три много важни, лесни и практични неща, които можеш да направиш, за да подпомогнеш организма си в неговата детоксикация:

Пий повече вода - тя е чудесно средство за детоксикация. Можеш да заложиш както на чиста вода, така и на детоксикираща вода, която съдържа плодове, зеленчуци или билки. За предстоящия сезон подходящи са комбинациите от лимон и джинджифил, грейпфрут и розмарин или пък портокал и лимон.

Движи се и прави упражнения редовно - физическата активност създава в тялото идеални условия то да се прочисти, тя увеличава кислорода в клетките, подобрява циркулацията на кръвта, а чрез потта отделяме значително количество токсини.

Заложи на проверена добавка от натурални съставки - както вече споменах, условията, в които живеем, ни излагат на изключително голямо количество токсини, затова е добре да подберем за себе си добър приятел, който да ни помогне да се справим с тях. Точно такъв е “Детоксифайв” - той съдържа изцяло естествени съставки и спомага за прочистването на черния дроб, белите дробове, бъбреците, лимфата, кръвта и кожата. Продуктът е комбинация от пет активни съставки: екстракт от андрографис (ускорява елиминирането на токсините и подобрява функцията на черния дроб), екстракт от леспедеза (билката, която прочиства бъбреците и кръвта), екстракт от мащерка (пречиства белите дробове), екстракт от репей (пречиства кожата) и органичен селен (клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали). Достатъчно е приемът на “Детоксифайв” да продължи 20 – 30 дни, за което стигат две опаковки.


Детоксикирай и кухнята си

Есента е чудесно време да разчистиш кухнята си, за да можеш по-лесно да сглобиш ястията, които готвиш. Прегледай всичките си наличности: консерви, отворени пакети със зърнени закуски, брашно и какво ли още не, погледни срока им на годност и почисти всичко ненужно. Обърни внимание на хладилника и фризера си. Ако след като почистиш, установиш, че си изхвърлила прекалено много неща, отдели малко време, за да си създадеш нова система - направи си инвентар. На лист, който можеш да закачиш на хладилника си, напиши всички налични продукти, които имаш, за да знаеш с какво разполагаш.

(в материала има продуктово позициониране)