5 мита за женското тяло

05 март 2012 | 08:56
20196
7
7

Жените толкова често са били пренебрегвани... В исторически план повечето изследвания и проучвания са били фокусирани върху мъжкия пол. Например големите проучвания за видовете рак, които могат да бъдат развити и от двата пола, избират по-малко участници-жени.

Експертите твърдят, че няколко фактора могат да бъдат отговорни за това явление - от въпросът с грижата за децата до нежеланието на изследователите да излагат жените в детеродна възраст на въздействието на рискови методи и тествани медикаменти.

В други сфери, където изследванията върху медицинските проблеми на жените са недостатъчни, въпросът не опира само до сексизъм. Колебанията на женските хормони са сложни и могат да подведат в резултатите.

       

През последните години, на жените се обръща все повече внимание. И все пак липсата на достатъчно знания за особеностите на женското тяло е широко разпространена сред самите жени. Това е довело до множество погрешни схващания.

Мит 1: Лекарят може да каже дали една жена е девствена

Дори с най-модерните увеличителни инструменти лекарите няма как точно да различат девствените от сексуално активните жени, откриха няколко изследвания. Не е толкова просто като да търсиш дупка в химена, просто защото винаги има дупки в него.

Много хора си мислят, че хименът загражда вагината, докато жената не изгуби девствеността си, но това не е така. В редките случаи, когато матката наистина е изолирана чрез химена, менструалната кръв се натрупва в нея, а това е много опасно.

       

Мит 2:
Антибиотиците намаляват ефективността на противозачатъчните

Има и много лекари, които вярват в това. Сами по себе си противозачатъчните таблетки са неефективни само в 1% от случаите. И този процент не се променя при приема на антибиотици. Едно възможно изключение е рифампицинът - антибиотик, предписван при туберкулоза. Той понижава нивата на хормоните в противозачатъчните, но не е ясно дали ефектът е достатъчно силен, че да увеличи риска от забременяване.

Мит 3: Мъжете и жените имат нужда от еднакво количество сън

Въртенето в леглото не само причинява на жените повече стрес, но и покачва нивата на инсулина и възпаленията – а това са рискови фактори за влошаване на здравето, показва изследване, проведено през 2010 г в университета „Дюк”, САЩ.

        

Друго изследване с над 6000 участника е установило, че жените, които спят по 5 или по-малко часа, увеличават риска си от високо кръвно два пъти в сравнение с тези, които спят по над 7 часа. При мъжете нямало такава връзка.

Мит 4: Менопаузата причинява спада на сексуалния нагон

Не е задължително промяната да се случва в спалнята. Изчерпателно изследване върху сексуалните навици, проведено през 1994 г., сочи, че приблизително половината жени на възраст около 50 години правят секс по няколко пъти месечно.

Докато горещите вълни и другите фактори, които създават дискомфорт по време на менопаузата, могат временно да възпрепятстват желанието за секс у жените, няма директна връзка между менопаузата и сексуалния нагон. Така че навлизането в менопаузата не значи сбогом на секса.

        

Мит 5:
Жената не може да забременее по време на цикъл

Макар да е необичайно забременяването по време на менструалния си цикъл, това не е невъзможно. Щом веднъж попадне в жената, спермата може да чака яйцеклетка в продължение на седмица. Или овулацията може да настъпи скоро след или дори по време на менструацията. Методът с изчисление на времето не е надеждно контрацептивно средство, пишат от zdrava.bg

Още по темата

Коментари

7 Merylin
  25 март 2013 | 12:09 отговор
 

DO Komentar 5: az dosta chesto sum pravila seks po vreme na cikul s dulgogodishnia mi prijatel ;)

 
6
  05 март 2012 | 16:27 отговор
 

Последното е пълна простотия:)

 
5 Бу
  05 март 2012 | 16:01 отговор
 

Не съм много убедена за първите 2 неща. Ако лекарят не може да разбере, кой тогава?! А пък за последното - че кой ще тръгне да прави секс по време на цикъл?!...

 
4 Нина
  05 март 2012 | 15:46 отговор
 

Последната снимка- девойката има разкошни гърди :)

 
3 gost
  05 март 2012 | 14:40 отговор
 

ХМ ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ

 
2
  05 март 2012 | 12:41 отговор
 

Да и на мен ми направиха впечатление снимките, особено последната супер е.

 
1
  05 март 2012 | 10:24 отговор
 

страхотни снимки :-)

 

Добави Коментар

Най-четени