Колкото и да избягваме този момент, той все някога идва и гърдите ни вече не изглеждат, както преди.

При някои жени бюстът се променя по-рано, при други по-късно, след раждане и след кърмене заради рязкото намаляване на колаген в организма. Разбира се, формата и видът на гърдите ни зависят и от генетичното ни предразположение. А знаете ли, че определени навици също могат да предизвикат провисването на бюста? Кои са те?

1. Драстичните диети

И всеки йо-йо ефект оказва сериозно негативно влияние върху вида на гърдите ви. Рязката промяна в теглото се отразява значително на бюста и допринася за отпускането му. Избягвайте драстичните промени в килограмите.



2. Пушенето

Още една причина да откажете цигарите. Може би тютюнопроизводителите трябва да се замислят за подходяща картинка на кутията. Тютюнопушенето уврежда кожата и прибавя няколко години към външния ни вид.

Четете още:
Апетитът идва със солта, а тя убива

3. Ако не използвате слънцезащитни кремове

Гърдите ви също се нуждаят от защита от слънцето, също както и лицето ви. В противен случай можете да се сдобиете с нежелани бръчки и със състаряване на кожата и на бюста.

4. Носенето на неудобен сутиен

Никога не жертвайте комфорта си за сутиен, който ви се струва, че прави гърдите ви по-красиви. Щом не се чувствате добре в него, значи той не е подходящ за вас и след време това ще проличи и върху бюста ви.

5. Изтощителните тренировки

Данните, доказващи това твърдение, за момента са твърде оскъдни, но някои експерти твърдят, че прекалено натоварените тренировки могат да доведат до понижаване на колагена в организма.



Четете още:
Пет причини да спим голи