Тази статия ще бъде полезна най-вече за дамите, които се интересуват от правилно хранене и отслабване. Всички знаят, че най-трудната задача на човек, който спазва диета, е да си намери полезни лакомства. Честито – имате алтернатива на вредните сладкиши! Но ниската калоричност далеч не е единственото предимство на пъпеша. Нека изброим плюсовете на този вкусен плод.



1. Пъпешът е идеалното лакомство за залъгване на глада между храненията. Той съдържа малко захари и много вода – до 90 %. При това калоричността му е само 32 ккал..

2. Консумацията на пъпеш подмладява тялото. Плодът съдържа бетакаротин и витамин С, които спомагат за образуване на естествен колаген.

3. Пъпешът е онази култура от бостана, която бихте избрали, ако искате да получите максимално количество микроелементи. Плодът съдържа калий, калций, желязо, цинк, манган и магнезий.



4. Пъпешът съдържа каротиноиди, които спомагат за предотвратяването на редица тежки заболявания, включително и инфаркт и инсулт.

5. Сега е сезонът на пъпешите. И то не само защото в момента те струват много по-малко – най-важното е, че можете да се насладите на един натурален продукт, узрял по естествен начин, а не на вносни пъпеши, които се помпят с какво ли не, за да изтраят по-дълго.



Важно!

За да извлечете полза от консумацията на пъпеш, трябва да спазите някои правила. Диетолозите ни съветват да го ядем отделно и да не го смесваме с нищо. И още - тъй като пъпешът все пак съдържа въглехидрати, не бива да прекаляваме с порциите. Оптималната доза пъпеш на ден е около 300 гр.