Като част от традиционната китайска медицина акупунктурата може да помогне за облекчаване на болките в ставите, при безсъние и храносмилателни проблеми. С нейна помощ ще изчистите съзнанието си, ще започнете да живеете по-здравословно. Обърнете се към специалист по акупунктура, ако...

Имате продължително главоболие. Ако страдате от мигрена или често главоболие, акупунктурата може да ви бъде полезна. Тази древна практика на алтернативната медицина се бори и с двата проблема третирайки мозъчните невронни пътища, облекчавайки симптомите на физическия, емоционален и психически стрес.

View post on Instagram
 

Имате нужда от повече сън. Изследванията са доказали, че чрез акупунктура може да се помогне на организма да произведе повече мелатонин - хормонът, отговарящ за съня. Така ще можете да заспите по-бързо, да се будите по-рядко през нощта, дори да спите по-дълго.

Имате болки във врата и гърба. Ако по цял ден седите на бюро, втренчени в екрана на компютъра, няма как да не чувствате схващане и болка в гърба и раменете. Акупунктурата ще ви помогне да намалите симптомите на тези болки. С нейна помощ се блокират определени невротрансмитери, които освобождават сигналите за болка в тялото.

View post on Instagram
 

Искате да подпомогнете храносмилането. Акупунктурата може да ви помогне при храносмилателни проблеми, подуване на корема, сутрешно гадене... Тя спомага за подобряване на подвижността на храносмилателния тракт, има и аналгетичен ефект при спазми и крампи.