5 стъпки да се преборите с проблемната кожа в областта на задните части

Всяка дама иска да изглежда перфектно, а един от основните фактори това да се случи е гладката кожа. За съжаление това е трудно за постигане в някои случаи, но съвсем не е невъзможно. И ако несъвършенствата по лицето могат да бъдат прикрити, не можем да кажем същото за акнето по останалата част от тялото и по-специално за пъпчиците по задните части. Ние обаче сме тук, за да ви подскажем няколко ефективни начина да се преборите с тях и да покажете тялото си на плажа без излишни притеснения:

Първо е добре да знаете, че тези несъвършенства не са точно акне

Тези несъвършенства не са точно пъпки, защото обикновено пъпките са резултат от пори, запушени от омазняване, мъртви кожни клетки или бактерии. А тези, които забелязвате по задните части, са просто възпалени фоликули или "фоликулит". Това означава, че се е получила инфекция в основата на косъмчетата, така че лечението им не е същото като при акне по лицето.

Не ги стискайте

Както вече отбелязахме, тези пъпчици не са акне и не е желателно да ги отстранявате, като ги изстисквате. Няма да постигнете желания резултат, може дори да влошите положението.

Преобличайте се веднага след тренировка

Когато тренирате, вие отделяте пот, която остава по дрехите, дори и след като сте приключили активната дейност и не усещате влага по тялото си. Ето защо е добре да се преобличате веднага след тренировка. В противен случаи ще създадете чудесна среда за разпространението на бактерии и никога няма да се сбогувате с несъвършенствата по задните си части. Най-добрият начин е да си вземете душ и моментално да облечете чисти дрехи.

Носете удобни дрехи

Впитите и пристегнати дрехи не са желателни, ако искате да изчистите кожата по тялото. Триенето, което се получава, когато носите неудобни дрехи, ще създаде среда, подходяща за възпаление на фоликулите.

Можете да използвате продукти за акне

В повечето случаи фоликулитът отминава от само себе си, ако спазите предишните 3 условия, но можете да използвате и продукти за акне, за да ускорите процеса. Вече уточнихме, че тези пъпчици не са акне, но бихте могли да използвате лосиони срещу акне, със сигурност няма да навредят. Но най-добрият начин да се справите с проблема, е да се обърнете към услугите на дерматолог.

Четете още: 5 случая, в които акупунктурата ще ви помогне