7 навика, които рушат интимното ви здраве. Вижте кои са те!

21 ноември 2021 | 16:44
4691
0
Unsplash
0

Неподходящо средство за измиване, неподходящо бельо или сутиен - вижте какво може да се отрази негативно на здравето ви.

Следете своя менструален цикъл
Ще ви бъде много по-лесно да забележите, ако нещо не е наред, когато знаете кога е била последната ви менструация.

Спете голи
Да, ако искате тялото ви да си почива максимално добре, спете голи. Така кожата усеща свободата и си почива от дрехите. Ако все пак не се чувствате комфорно, изберете памучно спално бельо.

Избягвайте тесните бикини
Бикини, прашки, дантелено бельо от синтетични материали - всичко това се отразява зле на интимната хигиена. Тези изкуствеи тъкани пречат на кожата да диша, тя се изпотява. А това може да доведе до бактериален вегинит или т.нар. бяло течение.Не използвайте всеки ден продукт за интимна хигиена

Много от продуктите съдържат агресивни съставки. И вместо да норамлизират, те алкализират микрофлората. Измивайте с вода. Това е най-добрата хигиена.

Контрацепция? Само след преглед от специалист
Да, не можете да влезете в аптеката и да си купите хапчетата на приятелката си. Първо трябва да минете през кабинета на гинеколога. Той ще ви предпише най-подходящите за вас контрацептиви.Не игнорирайте сърбежа и различните секрети
Лекият, но неприятен сърбеж, както и секретите не са за подценяване. Могат да бъдат причинени не само от настинка, но и от редица инфекциозни заболявания. Задължително отидете на преглед.

Изхвърлете неудобните сутиени
Първо, купете само след като сте пробвали и установили, че сутиенът е точно като за вашите гърди. Не трябва да ги притиска и изкривява.

И не забравяйте от време на време да го сваляте.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар