Ама успокойте се, моля ви! Нервните жени трябва да пият повече шампанско!

Изнервени сте, всичко ви дразни, дори и най-малкото нещо, което ви предизвиква дискомфорт? Чувствате се някак изтощени? Гонят ви паник атаки? А и напоследък лицето ви изглежда малко състарено, даже ви се е появила и нова бръчка, точно на челото? Да, това означава, че следващите редове са посветени на вас и на единствения лек, който може да ви спаси от всичко това и то само за няколко минути!

Мили момичета, ако всекидневието ви е влудяващо напрегнато и нещо все не е наред, не е време за успокоителни. Ако се чувствате тревожни и ви гони параноята, че винаги нещо не сте успели да свършите, не ви трябва нова и по-добра организация на времето. И ако всички тревоги са изписани на лицето ви под формата на бръчки и суха кожа, изобщо не посягайте към скъпата козметика или към разкрасителни процедури. Защото решението, дами, се намира в хладилника ви. Или ако не е там, значи е време бързо да отскочите до магазина и да си вземете бутилка шампанско. И това не е реклама на някое скъпо газирано вино, а самата истина. Знаете ли какво е казала Мадам дьо Помпадур - "Шампанско! Единствената напитка, която прави жената красива!". А кои сме ние, че да оспорваме думите ѝ?

Сигурно много от вас посягат към шампанското само с повод и в шумна компания, но трябва да знаете, че науката отдавна е доказала ползите от тази напитка. И ако знаете за тях, ще се убедите, че само една чаша на ден може да направи чудеса с вас!

Освен че шампанското е известно като питието на изисканите дами, то има и положителен ефект върху организма ни. Но както се казва, всяко лекарство в неправилната доза, може да се превърне в отрова, затова не прекалявайте. Може би най-добрият ефект от шампанското е, че само няколко глътки от него могат да повдигнат настроението ни значително, а и да успокоят тревогите ни. То подобрява дихателния процес и на всичкото отгоре влияе чудесно на храносмилателната система, но никога не си и помисляйте да го пиете на гладно. В противен случай стомахът ви ще ви го върне тъпкано.

Според мнозина шампанското може да забави процесът на стареене, като придава свеж вид на кожата и поддържа косата и ноктите. Също така на пазара има и много козметични продукти за лице, които съдържат шампанско и това съвсем не е случайно. Но нека повторим - не консумирайте повече от 100 мл на ден.

И за финал още един приятелски съвет: Приятният вкус на газираната напитка може да ви подлъже, че и да изпиете по-голямо количество, няма да се опияните. Но истината е, че мехурчетата стимулират процеса на абсорбиране на алкохола в кръвта и това може да доведе до бързо замайване и...сещате се какво следва нататък.

Наздраве!

Четете още: 9 признака на стреса, за които вероятно не подозирате