Австралийка се ваксинира срещу COVID-19 и спечели милиони

15 ноември 2021 | 14:18
364
0
Снимка: Pixabay, Twitter
0

Какво ли не измислят държавите по света в борбата срещу пондемията от COVID-19, за да стимулира имунизацията сред по-голям брой от населението си.

След като публичен дом обяви, че ще ваксинира клиентите си срещу безплатен секс в продължение на 30 минути, Австралия заложи на друга примамлива оферта с цел да накара повече гражадани да се имунизират.

За целта в страната на кенгуруто бе организирана лотария за всички ваксинирани, а 22-годишната студентка Джоан Джу е късметлийката, която спечели награда в размер на почти 650 000 евро, или един милион австралийски долара.


Право на участие в лотарията имаха всички пълнолетни, но... ваксинирани граждани, а това прави три милиона австралийци.

Парите за наградния фонд бяха осигурени от група филантропи и компании, като целта беше да се имунизират възможно най-много граждани. Когато я изтеглили, Джу била на работа и не могла да отговори на първото обаждане на организаторите. „Обадих им се и ми казаха, че съм спечелил милион долара. Аз съм единствената в Австралия, която получи тази награда“, споделя тя пред Скай нюз.

Парите ще ѝ дадат шанса да види семейството си отново. Джу е родом от Китай, където все още живеят най-близките ѝ хора. „Искам да доведа семейството ки от Китай в първа класа и да ги настаня в петзвезден хотел за китайската Нова година, ако границите са отворени. Ще им купя подаръци. Останалите пари ще вложа в бизнес, а част от тях ще дам на хора, които имат нужда от помощ“, казва късметлийката пред медията.

Кампанията за ваксинация се дължи на факта, че 80 процента от австралийците са ваксинирани и с двете дози. Част от кампанията беше и лотарията, в която освен милион долара всеки ден се раздаваха и 100 подаръчни карти на стойност 1000 долара. Общият награден фонд беше 4,1 милиона долара. За да увеличат имунизацията, много австралийски щати са въвели правила, които правят ваксинацията задължителна за определени дейности, влизане в определени съоръжения и работни места.

Границите бяха отворени миналата седмица за първи път от началото на пандемията, но само за ваксинирани граждани от страни с висок процент на ваксинация.

Четете още: Във Виена: Ваксинираш се и получаваш 30 минути безплатен секс в публичен дом

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени