Будите се посред нощ и не можете да заспите? Ето какъв е тайният ви проблем

В днешния забързан свят е твърде лесно емоционалното ни състояние и здравето ни като цяло да бъдат разклатени. Живеем в ерата на стреса и винаги трябва да бъдем нащрек, защото ситуацията около нас се променя със скоростта на светлината, а спокойствието изглежда като чиста екзотика. Затова и много от нас страдат психически и физически, а пълноценният сън се превръща в невъзможна мисия. Добрата новина е, че има начин да разберем къде се корени проблемът, който ни причинява безсъние и да работим върху отстраняването му.

Експертите отдавна са установили, че първото, на което трябва да обърнем внимание, е часът, в който се будим. Според часовия пояс, в който ни е трудно или направо не можем да заспим, определя от какво естество са проблемите ни.

Твърди се, че ако се събуждате между 23 - 1 ч., то това означава, че страдате от някакво разочарование. Не можете да приемете факта, че някой ви е наранил или нещо не се е получило точно така, както сте си го представяли. Това също може да означава, че не умеете да заставате зад решенията си и не заявявате достатъчно твърдо и ясно позицията си. И затова не се чувствате задоволени.

Ако се будите между 1 - 3 ч., вие сте ядосани. И дори да го прикривате в останалата част от денонощието, не можете да го забравите и това се отразява сериозно на съня ви. Случило се е нещо, което толкова ви е изкарало извън релси, че не ви дава спокойствие и през нощта. Всъщност, може и да живеете с мисълта, че не сте чак толкова ядосани, но подсъзнанието ви все още е сериозно ангажирано с дадения проблем. Най-добре е да направите анализ на случващото се около вас и да направите всичко възможно да простите на онзи, който е предизвикал гнева ви. В името на здравия сън, просто го направете.

И ето тук вече става страховито - буденето между 3 - 5 ч.

Ще ви го кажем така - според много вярвания, ако сънят ви бива нарушен в този часови пояс, това означава, че някаква висша сила ви подсказва нещо, дори се говори, че по това време на нощта се появяват паранормални явления или някой починал близък иска да се свърже с вас. Друго, доста по-логично обяснение е, че сте в депресия, която ви е много трудно да преборите или че сте разтревожени за някакъв сериозен проблем, който до такава степен се е внедрил в съзнанието ви, че не ви оставя да си отпочинете. Напълно е възможно и да започнете да се будите по това време, ако изпитвате скръб.

В случай, че се събуждате малко преди алармата, между 5-7 ч., то тогава вие сте блокирали емоционално. Намирате се в труден период, може би ви се налага да вземете някакво решение, но сега се чувствате неспособни за това. Ако това е вашият случай, поговорете с близък човек, който да ви помогне да подредите приоритетите си. Когато в главата ви всичко е ясно, ще спите много по-добре.