Автор
Бояна Николова

Чао, август! Здравей, щастлива есен без вируси!

Колкото и да не ни се иска, август ни напусна, а заедно с него ни напуска и онзи специфичен солен вкус на летен бриз и на безкрайни нощи с музикално оформление на тържествуващи щурчета. Вкопчваме се в последните възможности за почивка, които топлите дни ни подаряват със затворени очи за приближаващия септември. А магазините вече предлагат оферти за първия учебен ден и съвсем нетактично напомнят за края на лятото.

И все пак – ако това беше лято като „лято“ и септември, като „септември“ – може би всичко щеше да изглежда по-малко трагично. Но за съжаление, тази година нищо не е каквото е било и всичко е с надвисналата сянка на вируса. Това добавя към иначе огромното неудовлетворение от края на лятото и цяла кошница с допълнителни страхове и въпроси – „дали вирусът ще се разгърне с нова мощ през есента“, „дали ще дойдат нови щамове вируси“, „дали децата ще започнат изобщо училище“, „как ще учат“, „как ще се справяме, ако преминат на онлайн обучение“, „дали ще работят яслите и детските градини“, „кой ще гледа децата“, „дали ще имаме работа и ще се справяме финансово“, „дали ще ни затворят отново по домовете“, „дали ще се опазим здрави – нас и най-близките ни хора“. Огромна плеада от несигурност, страх и възмущение са се загнездили в гърлата ни и вдървяват всяка наша следваща крачка.

А колко би било хубаво да успеем да запазим спокойствие, което да ни даде увереност, че ще справим с всичко! Защото стресът, на който сме подложени всички през последните няколко месеца, не само коства спокойствието ни. Той рефлектира върху функционирането на целия ни организъм, включително и върху имунната система.

Всеки път, когато сме подложени на стрес, тялото ни реагира на принципа „Бий се или бягай“. Надбъбречната жлеза синтезира големи количества кортизол и адреналин, които засилват сърдечния ритъм и спомагат за изпращане на кръв към крайниците и челюстите. Т.е. подготвя организма за бой или за бягство. Това е напълно нормална реакция и може буквално да спаси живота ни. Когато обаче пред нас не стои непосредствена опасност (като хищник или нещо друго, което реално заплашва съществуването ни), тогава тази реакция не е необходима. Когато сме в състояние на стрес и страх от евентуален вирус, реакцията на организма е абсолютно същата. А когато това състояние стане системно и хронифицира, тогава организмът започва постепенно да нарушава нормалното си функциониране, повишават се възпалителните състояния и драстично намаляват съпротивителните сили. Т.е. колкото сме по-изплашени и стресирани, толкова по-вероятно е да не реагираме адекватно спрямо каквато и да е заплаха – била тя реална или имагинерна.

Затова аз избирам спокойствието!

Избирам спокойствието в лицето на Бланд.
Билката маточина е добре позната в традиционната българска медицина като ефикасно средство за успокояване на нервната система. Действа положително за лечение на нервни нарушения - неврози, сърдечни неврози, ускорено сърцебиене, мигрена, храносмилателни смущения с неврогенен произход. Прекрасно успокоява, действа при депресия и меланхолия, премахва стрес, напрежение, паник атаки, страх и безпокойство. Маточината действа успокояващо и на стомаха - стимулира процесите на храносмилане, подтиска гаденето и повръщането.

Лавандулата е друга широкоразпространена на територията на страната ни билка. Прилага се срещу нервно напрежение и безпокойството, спомага за общото отпускане на организма. Влияе благоприятно при ускорен пулс и нарушена сърдечна честота.

Славеща се като билка на младостта, Ашвагандата е ценена заради способността си да успокоява ума и да възстановява силите на организма. Тя помага на тялото да се справи с външни негативни въздействия и вътрешни напрежения като стрес и тревожност.

Bland е уникален 100% натурален, висококачествен продукт, съдържащ екстракти от маточина, лавандула и ашваганда. Препоръчва се от специалистите при стрес, безпокойство, тревожност, депресивни състояния и главоболие от напрежение! Не съдържа захар, консерванти, оцветители и животински продукти. Подходящ е и за постещи, и вегетарианци. Напълно безвреден е! Не води до зависимост! Бланд може да се приема продължително време. Можете да намерите в аптеките и без рецепта или онлайн на http://botanic.cc/products/bland/. Осигурявайки си спокойствие, си подаряваме здраве и увереност, че можем да се справим с всичко!

(в материала има продуктово позициониране)