Четох в един форум и май имам рак: епидемията от самодиагностициране в Интернет, което е страшно опасно

26 август 2022 | 15:08
1886
2
Unsplash
2

Със старта на епидемията от ковид светът се затвори в черупката си и се премести в онлайн пространството. Започнахме да общуваме онлайн, да се лекуваме онлайн, да учим онлайн... А сега експертите отчитат, че т.нар самодиагностициране с помощта на интернет, известно още като киберхондрия, е много опасно...

Какво представлява? Това е състояние, при което човек има усещането, че наблюдава опасен симптом и започва да търси потвърждение за наличието на заболяване в мрежата.

А проблемът е, че е твърде вероятно да станете зависими от интернет - поставяйки си сами диагнози. По този начин расте и вашата тревожност, а това може да доведе до депресия и други заболявания. Ако леко ви е заболяла глава, защото примерно днес не сте пили достатъчно вода, вашият тревожен ум бързо ще свърже симптома с опасно и страшно заболяване като мозъчния тумор... И то само с няколко кликвания на телефона и таблета.

Как да преодолеете тази опасна зависимост?

Вместо да се ровите в нета, опитайте се да прецените дали имате нужда от медицинска помощ. Ако прецените, посетете личния си лекар.Научете се да приемате сигналите на тялото като нещо нормално. Следете ги, но не се психирайте. Избягвайте чичко Гугъл, когато става въпрос за лекарства и симптоми. Не се фокусирайте върху тялото и усещанията си. Излизайте по-често с приятели, следете кръвното налягане, можете дори да си водите бележки. Правете си диагностика - корем, гърди... Липсата на опасни симптоми ще ви накара да се чувствате по-спокойни.


Може да е полезно да поговорите с личния си лекар за състоянието на тревожност. Той може да ви насочи в посока на хомеопатично лечение, което да намали стреса и страха.


Още по темата

Коментари

2 Бивш от МВР
  26 август 2022 | 16:50 отговор
 

ВЕСЕЛА ГЕОРГИЕВА -- ама сайто За Перник закрия технио форум ама надали причината е заради мен.

 
1 Бивш от МВР
  26 август 2022 | 15:20 отговор
 

и мене веке ме мори некаков хроничен панкреатит ама все някоге сите че умрем

 
 
Бивш от МВР
26 август 2022 | 15:29

Че средната продъжителност на живото според библията е около 70 години. Са я на години и бивш от мвр веке още се водим за млад ама веке не съм чак толокова млад. Че скърбя за едно девойче от Перник сити.

 
Бивш от МВР
26 август 2022 | 15:29

Перник е съкрушен: Цвети почина!

 
Бивш от МВР
26 август 2022 | 15:30

От левкимия си е заминала така млада, а онзи Ст. Петров се излекува без инкубационен период.

 
Бивш от МВР
26 август 2022 | 15:31

!!! надежда дойчева: 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! СНИМКА и КЛИП. Не съм ли грозна и с гадна циганска мутра? !!! ................................................................................................................................................ !!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим калугин е прекалила.

Добави Коментар

Най-четени