Да! Грейпфрутът е супер плод
Абсолютно сигурно е, че грейпфрутът помага в остлабването – израелски учени установиха, че горчивият плод кара черния дроб да изгаря мазнините, вместо да ги трупа.
Освен това повишава чувствителността на тялото към инсулин, което означава, че помага в лечението на диабет от втори тип.
Според специалисти от Университета в Йерусалим, основната положителна съставка в грейпфрута е нарингенинът – антиоксидант, който определя горчивия вкус на плода.
Въпросният растителен химикал може да се окаже полезен за диабетиците и в поддържането на нормално тегло. Тъй като те са предразположени към напълняване, са по-уязвими и за различни заболявания сърдечно-съдови заболявания.
А експертите подчертават, че нарингенинът не просто ускорява изгарянето на подкожните мазнини, но го прави за сметка на въглехидратите, приемани с храната.
Още по темата
Мазнините по корема застрашават здравето
По-голям риск от спонтанен аборт грози пълните жени
Поддържайте добра форма. Спасявате гърдите си
Коментари
1 | пухкавела | |
05 март 2015 | 12:00 | отговор | |
горчи но е много вкусен |
||
0 0 | ||