Да! Някъде дават отпуск за дните, в които жените се чувстват неразположени

04 ноември 2021 | 13:12
4006
0
Unsplash
0

Kанадска компания се отнася изключително сериозно към здравето на своите служители и предоставя платени почивни дни на дамите, които са неразположени.

DivaCup, компания от Китченер, Онтарио, която произвежда менструални чашки за многократна употреба, се отнася напълно сериозно към менструацията и болките при нея.„Въведохме политика за платен менструален отпуск в цялата компания за всички служители, които имат менструация“, заяви главният изпълнителен директор Карин Чеймбърс-Сайни в публикация в Instagram.

Някои дами преживяват тези т.нар. "специални дни" доста тежко. Освен силното течение, те се борят със силни спазми, гадене и повръщане.„Платеният менструален отпуск е начин да се даде приоритет на хората, като се насърчи равенството на работното място", каза Чеймбърс-Сайни. „Като компания, която е позитивно настроена към менструалния цикъл и има ценности на марката, които се коренят в равенството на менструалния цикъл и автономността на тялото, ние сме горди да приложим тази политика днес.“Платеният менструален отпуск ще осигури на всички служители, които имат менструация, 12 платени почивни дни, което означава, че на хората в компанията вече няма да се налага да използват болнични или отпуски, за да покриват дните, взети за менструално здраве.

 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени