Понякога правим какво ли не за да свалим няколко килограма – хранителен режим, повече движение, прием на повече течности и въпреки това е изключително трудно и мъчително. Кантарът, като че ли не мърда. Защо става така?

- Когато организмът е токсикиран, му е много трудно да изпълнява своите метаболитни функции. Метаболизмът е забавен и килограмите се свалят много трудно и бавно.

На хората с наднормено тегло им е много трудно да правят детоксикиращи режими. Защо става така?

- Хората с наднормено тегло много често имат затруднен метаболизъм, който затруднява и извеждането на токсините от организма.

Затлъстяването забавя отделянето на отровите. Неефективното детоксикиране води до по-бързо натрупване на излишни „запаси от мазнини”. В самите мастни тъкани се акумулират опасни токсини. Често при диети още в началото се наблюдава сваляне на килограми, но за кратко и след това, въпреки усилията и глада, теглото остава постоянно. Това се дължи, най-общо казано, на факта, че токсини се складират в мастните депа. Когато човек започне да отслабва, тези мастни клетки се разтварят. Но при неефективна детоксикация (ефективната включва своевременно отделяне на отровите чрез пиене на много вода, активен спорт и завишено потоотделяне, прием на билки и минерали, които подпомагат организма в неговите обменни и пречистващи процеси) тези освободени токсини започват да циркулират. Тогава тялото решава, че е по-добре да не разтваря мастните депа, щом това води до интоксикация, и кантарът спира да показва понижение на теглото, въпреки че човек е ограничил храненето и калорийния прием. Организмът има нужда от доста енергия за неутрализирането и извеждането на хилядите вътрешни и проникнали отвън отрови. Научно е установено, че този процес е много по-ефективен при хората с нормално тегло.

Затова за трайно и здравословно отслабване е необходимо да се отделя голямо внимание на пречистването.

От друга страна, самият процес на цялостна и качествена детоксикация често води до отслабване. Освободен от токсини, организмът ускорява метаболизма си, подобрява се храносмилането, засилва се имунната система. В много от случаите, след приемане на детоксикиращи средства (билки, чай, сокове) теглото спада, целулитът намалява, засилва се енергичността и се подобрява настроението.

Така че, ако сте решили да отслабвате, добре пречистете тялото си, а ако сте решили да се детоксикирате качествено, не се учудвайте, ако загубите някой и друг излишен килограм.

ДетоксиФайв е формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на обменните и отделителни процеси в организма. Продуктът допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Aндрографисът, известен още като „кралят на горчивото”, ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката. Той е мощен имуностимулатор.

Леспедезата пречиства по уникален механизъм бъбреците и кръвта. Билката извежда разпадните продукти от белтъчната обмяна.

Mащерката пречиства белите дробове, стимулирайки отделянето на секрети от дихателните пътища. Действа антибактериално и подобрява храносмилането.

Репеят пречиства кожата, кръвта и лимфата. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото.

Органичният Селен е мощен антиоксидант и клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира имунната и сърдечно-съдовата система.

Можете да намерите в аптеките или онлайн на www.botanic.cc.

(в материала има продуктово позициониране)