Автор
Ева Лъчезарова

Дай си една седмица, за да заобичаш есента

Не можеш да повярваш колко бързо отмина лятото? Иска ти се да беше останало поне още мъничко? Вече започваш да усещаш липсата на слънчевите лъчи, дългите дни и безкрайните нощи? Напълно те разбираме, защото и при нас е така.

Всяка година преходът от безгрижните летни дни към завръщането в офиса е труден. Това често се отразява на общото ни настроение, а понякога дори и на външния ни вид. Топлите дни бързо започват да липсват на кожата, косата и ноктите ни. За да бъде промяната по-плавна, в офиса дружно решихме да подготвим едно седемдневно предизвикателство, което да ни помогне да заобичаме отново есента и в което те приканваме да се включиш заедно с нас.

На първо място искаме да те уверим, че заобикалящата ни среда не определя в никакъв случай начина, по който се чувстваме. А кой тогава го определя? Ти самата, разбира се! Например един дъждовен ден може да бъде причината да ти развали настроението или пък да стане повод да се сгушиш вкъщи с любимите си хора и заедно да изгледате филма, който чака цяло лято да стигнете до него. Въпрос на гледна точка. Нашето предизвикателство пък ще ти помогне да се сбогуваш с лятото и да посрещнеш есента подготвена и уверена.

Ден 1

Сигурни сме, че имаш страшно много летни снимки на телефона си, нали? Предизвикваме те този път да не ги оставяш да събират дигитален "прах", а да ги прегледаш и да извадиш най-хубавите от тях. Можеш да направиш колаж, който да сложиш в рамка или пък да си направиш малък албум, озаглавен “Лято 2019”. Така ще имаш още един чудесен спомен от лятото и мислено ще се сбогуваш с него.



Ден 2

През есента и зимата прекарваме значително по-дълго време у дома, затова ние винаги се стараем да нанасяме мънички промени, които да ни накарат да се чувстваме по-уютно вкъщи. Тази есен ти предлагаме да поставиш няколко свещи с аромат на канела в дневната, да смениш калъфките на декоративните възглавнички с есенни мотиви и да потопиш във вазите есенни цветя. Уверяваме те, че няколко толкова дребни и нискобюджетни промени могат да имат голям ефект.


Ден 3

Няма да крием, че това е любимият ни ден. Тук те предизвикваме да отделиш поне час за себе си и да си приготвиш домашни маски за коса и нокти. Дъждовните есенни дни са чудесна възможност да се погрижиш за тях и да ги подхраниш преди зимния сезон.

Маската за коса, която ще ти предложим, е изключително лесна: само от две съставки, които тайничко подозираме, че вече имаш у дома. Намачкай добре един банан и добави към него чаена лъжичка мед, след това разбъркай добре. Маската се нанася върху скалпа, а след това по дължината на косата. Остави я да престои половин час, след това изплакни с топла вода, а после с шампоан. За максимален резултат я прави един път седмично.

За да заздравиш ноктите си, сме ти подготвили още една маска, която съдържа 1/4 чаша зехтин, 1 чаена лъжица мед, 1 чаена лъжица сок от лимон и 2 щипки морска сол. Добави всички съставки в малък огнеопорен съд и изчакай да се получи хомогенна смес. След като се охлади, потопи двете си ръце в съда и изчакай 10-15 минути. Готово!



Ден 4

Ето че се поглезихме, погрижихме се за косата и ноктите си отвън, а сега е време да подхраним красотата си отвътре. Есента е чудесно време да направиш ревизия на хранителния си режим. Този път те предизвикваме да обърнеш внимание на хормоните си. Те са отговорни за начина, по който мислиш, по който се чувстваш и по който изглеждаш. Жена, чиито хормони са балансирани, е енергична през целия ден, заспива бързо и се събужда в кондиция, косата и ноктите ѝ са гладки и блестящи, има здравословен апетит. Ако не виждаш себе си в това описание, не се плаши. Истината е, че с малки промени в хранителния режим и прием на правилни добавки, можеш много лесно да хармонизираш хормоните си.



Ето и няколко ценни съвета, които лесно можеш да въведеш в ежедневието си:

- Знаеш ли, че едни от най-здравите народи по света не хапват сладко на закуска? За да са щастливи хормоните ти, е много важно да сведеш до минимум захарта. Затова нашият съвет за закуска е да заложиш на следната формула: протеини + мазнини + фибри. Протеините могат да бъдат под формата на яйца, ядки или пък чия, мазнините - кокосово масло или пък авокадо, а фибри можеш да си набавиш чрез различни видове зеленчуци.

-Намали кофеина или най-добре го замени изцяло с любимия ти чай.

- Повтаряме пак: избягвай сладкото под всякакви форми и не забравяй, че захар се съдържа и в множество напитки, включително и в натуралните фрешове.

- Включи в режима си различни кръстоцветни зеленчуци като броколи, карфиол и зеле. Те доказано имат благоприятно действие върху хормоните.

- Замени сандвича за обяд със салата, а ако не успее да те засити, добави към нея здравословен протеин.

- Опитай се да вечеряш възможно най-рано и избягвай късното похапване. Идеалният вариант за есенна вечеря е лека супа.

Помогни на тялото си да бъде красиво и в баланс с добавка, създадена специално за жени, като ”Лейди Хармония”.

Тя съдържа грижливо подбрани натурални екстракти и микроелементи, които влияят благоприятно на хормоналния баланс при дамите и подобряват състоянието на косата, ноктите и кожата. Основните съставки в нея са:

Агнус кастус - една от най-добрите билки, предназначени специално за женско здраве. Тя балансира хормоналната секреция и спомага за нормалното протичане на менструалния цикъл.

Центела азиатика, която участва в синтеза на колаген и има силно изразено действие за заздравяване на кожата.

Екстракт от репей спомага регенерирането на епидермиса и укрепва съединителната тъкан, има и силно антиоксидантно действие.

Екстракт от гроздово семе също е антиоксидант, а освен това подхранва кожата и подобрява външния ѝ вид.

Растителен D3 - спомага здравината на костите, имунната система и нормалното делене на клетките.

“Лейди Хармония” съдържа и селен, който влияе благотворно на косата и ноктите, а оптималните нива на селен намаляват риска от заболявания на щитовидната жлеза.

Опитай да въведеш тези малки промени в менюто си само за седмица и сме уверени, че ще видиш разлика в начина, по който се чувстваш.


Ден 5

Ако обичаш да слушаш музика на път за работа, сега е моментът да подновиш плейлистата си. Ако нямаш такъв навик, можеш просто да подготвиш списък с песни, които да слушаш у дома. Слушането на подходяща музика и непринудените танци вкъщи доказано влияят чудесно на настроението.


Ден 6

Миналата година пропуснахме шанса да си направим есенна фотосесия и тази година сме решили да се подготвим отрано. Не е нужно да е професионална, можеш да помолиш своя приятелка или пък любимия си човек да те снима в близкия парк, на фона на падащите есенни листа. Много е красиво, уверяваме те. Най-лесният вариант е да откриеш в интернет снимки, които ти харесват и да ги покажеш на човека, който те снима. Така той ще има представа какво очакваш и могат да станат чудесни фотоси, дори и без професионална техника.



Ден 7

На седмия ден те предизвикваме да се поглезиш с енергизиращи бонбони. Те се приготвят изключително лесно и са много вкусни.

Необходими съставки:

2 чаши овесени ядки
¼ чаша смляно ленено семе
¾ чаена лъжичка канела
½ чаша бадемово или кокосово масло
¼ чаша мед
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
щипка сол
1 чаша настъргана ябълка

Сложи в голяма купа овесените ядки, лененото семе и канелата. В друга - маслото, меда, екстракта и ванилия и солта. Смеси двете заедно и добави настърганата ябълка. С леко навлажнени ръце оформи топчета и...готово!




(в материала има продуктово позициониране)