Германският психотерапевт Носрат Пезешкиан е направил интересно откритие. Той посочва думите, които програмират болестите на тялото, а след това се научава как да ги неутрализира. С течение на времето Пезешкиан убедително доказва, че тези разрушителни думи присъстват в речник на всички хора.

Думите са дрехите на нашите мисли, а енергията им има още по-плътна структура и тази енергия образува материя многократно по-бързо (в сравнение с енергията на мисълта). Вече има много доказателства за това. И се появи още едно, толкова сериозно, че безусловно е признато като откритие, което може да лекува най-опасните болести.

Няма нито един човек, който да се е спасил от думите, които:

програмират болести, материализират ги в тялото и по никакъв начин не позволяват да бъдете излекувани. Д-р Пезешкиян обединява тези думи, като ги нарича „органична реч” – това са думи и изрази, които пряко засягат физиологичните органи на човека. Вие със сигурност добре знаете кои са вашите такива думи и изрази.

Те са наистина опасни и имат разрушителна енергия, която може да подкопае и най-силното здраве. Обърнете внимание колко майсторски са маскирани думите-разрушители. Трудно е да се повярва, че такива безобидни на вид думи могат да навредят на здравето ни толкова много.



Ето някои разрушителните думи и изрази

"Търпението ми се изчерпа", "Вече си счупих главата", "Нещо ме мъчи", "Спряха ми въздуха". "Не понасям (нещо или някого).", " Изцедиха ме. Изцедиха ми кръвта", "Исках да кихна", "Уморен/а съм до повръщане", "Забиха ми нож в сърцето", "Цялата треперя", "До гуша ми дойде", "Душата ми се преобръща", "Докара ме до смърт." и др.
Струва ни се, че използваме обемни метафори, но всъщност даваме на тялото си толкова ясни команди, че то дори не смее да не ги изпълни, така че се подчинява.

Д-р Пезешкиан публикува заключенията си за влиянието на органичната реч върху човешкото здраве не толкова отдавна, но тези заключения вече са проверени. Откритието му беше особено внимателно проучено: дали органичната реч наистина създава болести? Оказа се, че създава.

Има предположение, че разрушителните думи се появяват в речта на човек след началото на заболяването, тоест те изпращат сигнал на подсъзнанието, което контролира всички физиологични процеси, за здравословни проблеми. Но това предположение не беше потвърдено.

Сега може с увереност да се каже, че картината е следната: ПЪРВО човек включва в активната си реч разрушителни думи (с което залага програма за конкретно заболяване) и едва след това възниква заболяването. И то не на коя да е болест, а точно тази, която споменава. И още нещо важно: след като са създали болест, унищожителните думи се вкореняват още повече в активната реч съвсем не за да докладват (сигнализират) за болестта.



Задачата на унищожителните думи е съвсем друга – да подкрепят болестта, да ѝ дадат възможност „да живее и да процъфтява“. Това е разбираемо: органичната реч е независима умствена програма и има добре обоснована мисия: да поддържа създаденото.

Това е обобщение на подробни изследвания на речта на хиляди пациенти. Разбира се, наборът от думи за болести е много по-богат, отколкото в горния примерен списък, но ако се заемете да установите в собствената си реч думите, които разрушават вашето здраве, тогава дадените илюстрации ще ви помогнат в тази работа. И бъдете сигурни, веднага след като откриете разрушителните думи в ежедневието си, речта ви бързо ще се изчисти от тях.

Механизмът е прост и ясен: открит означава разкрит. Демаскиран означава обезоръжен. Нужно ли е да казваме, че когато думите-разрушители си отидат, си отиват и болестите? Това е доказано масово по метода на д-р Пезешкиян. Думи и изрази като тези създават и поддържат болест: Уморена съм до повръщане - появява се Анорексия нервоза. "Поемам товара на тревогите", "Нося си кръста водят до проблеми" – Остеохондроза. "Нещо ме гризе", "Трови живота ми", "Не принадлежа на себе си", "Уморен съм от всичко до смърт" - водят до Рак.

Не „смилате” нещо (или някого) – язва. "Нещо имам в бъбреците, нямам сили, смъртно уморен съм" - Урологични заболявания. Давате воля на гнева си, спира дъха ви, „кихнете” срещу някого - Бронхиална астма и хипервентилационен синдром. "Смуче ми кръвта, изцежда ми на силата, влезе кръвта ми" - Болести на кръвта. "Вземам го присърце - сърцето се разбива, удар в самото сърце" - инфаркт на миокарда. "Не би искал да е на негово място, лесно се наранява, тънка кожа" - Кожни заболявания и алергии. "Ще си разбия главата, залагам главата си, все още си чукам главата", солидно главоболие – Мигрена, метеорологична зависимост. "Куц и в двата крака, нестабилен, колеблив" - Хронични конвулсии, подагра. "Изпускам парата, изгубих търпение" – Хипертония. "Горчив, жлъчен, животът не върви по мед и масло, без радост" - Болести на черния дроб и жлъчния мехур, както и затлъстяване. "Очите не виждат, страшно е да се гледа, светлината не е приятна, непроницаема" - Очни болести. "Не искам да го чувам, не говорИ, млъкнИ, шумно", тътен - Загуба на слуха, глухота. "Разтърсен съм, вбесен, търпението ми се изчерпа" – Депресия.

Важно!

Няма значение към кого или към какво се прилагат тези и подобни думи и фрази. Самото им присъствие в активната реч залага, а после и поддържа болестната програма.

Избягвайте да "проповядвате". Бъдете деликатни: хората и особено близките, са наранени и уморени от учения, инструкции и всевъзможни съвети. Просто споделяйте информация. Например, прочетете тази статия и оставете близките сами да направят собствените си заключения. И помнете: индивидуалната реч е нещо, в което абсолютно не бива никой да се намесва грубо!


Четете още: Ендометриозата: Тъмната страна на естрогена