Автор
Woman.bg

Древна японска техника побеждава стреса за 5 минути

Динамиката на ежедневието ни залива с толкова много предизвикателства, че не е трудно ненадейно да станем жертви на стреса – бича на съвременното общество.

Разбира се, съществуват много начини да му противодействаме (разходки сред природата, йога, спорт и т.н.), но за повечето от тях е нужно време и търпение. За щастие обаче, съществува една древна техника, родена в стара Япония, която ще ви помогне да победите напрежението и да хармонизирате енергията в тялото за отрицателно време.


Не само че може да я практикувате на всяко място, но прилагането й ще ви отнеме не повече от 5 минути.

За да я приложите успешно, е достатъчно да научите значението на всеки един от пръстите на ръката: палец – тревога; показалец – страх; среден пръст – гняв; безимен – тъга; кутре – самочувствие.

Какво трябва да направите:

Стиснете даден пръст с цялата длан на другата си ръка в продължение на около 2 минути. Повторете това за всеки един пръст. Ще почувствате приятно пулсиращо усещане. С палец пък натиснете центъра на дланта на другата ръка и задръжте 1 минута. Това ще окаже изключително благотворно и успокояващо въздействие върху вашата психика.

Палец – преборва безпокойството и тревогите
Показалец – помага за преодоляването на страха
Среден пръст – въздейства върху центровете за контрол на гнева и яростта
Безименният – вдъхва увереност и кураж, бори се с депресията и тъгата
Кутрето – успокоява нервното напрежение, вливайки чувство на щастие и оптимизъм


Прилагането на гореописаната техника всеки ден ще балансира душевното ви състояние и ще влее в съзнанието ви чувство на спокойствие и хармония.