Осем месеца след закриването на VIP спа център в Ню Мексико заради ниска хигиена, Министерството на здравеопазването в Ню Мексико призова всички клиенти, които са преминали през процедурата "вампирски" лифтинг в периода между май и септември 2018 г., да се тестват за инфекции, пренасяни по кръвен път, включително ХИВ, хепатит В и хепатит С.

Експерти от ведомството в момента проучват два случая. Става дума за бивши клиенти на същия спа център, които след въпросната манипулация получили диагноза ХИВ позитивен. Това е и причината, поради която Министерството призова всички клиенти на центъра моментално да си направят въпросните тестове.

View post on Instagram
 


Според Кати Кункел – секретар на кабинета на Министерството на здравеопазването в Ню Мексико, към момента вече над 100 клиента са си направили съответните изследвания. Тя отбелязва обаче, че тепърва предстои още работа по установяването на причините за положителните резултати, открити при двама от посетителите на центъра. "Тестването е важно за всички, тъй като има ефективно лечение на ХИВ, както и на много хепатитни инфекции", пояснява още тя.

Този спешен призив от страна на здравното ведомство е пряк отговор на установените от него положителни резултати през септември 2018 г. - доказателство за ниската хигиена при обработването и стерилизирането на иглите в спа центъра. Веднага след това сградата е била принудена да затвори врати.

За какво всъщност говорим и що за название е този "вампирски" лифтинг? Звучи доста зловещо и стряскащо, нали?

Оказва се, че това е една от най-търсените и модерни процедури по подмладяване в последните няколко години. В основата ѝ стои използването на вещества и клетки, извлечени от собствената кръв. Техниката е известна под медицинското название „плазмотерапия“.

Става дума за иновативен метод, при който се използва собствената обогатена плазма на пациента. Тя може да бъде приложена самостоятелно или в комбинация с други методи. Този, на пръв поглед, странен способ за борба със стареенето е особено популярен сред почитателите на естественото и безопасно подмладяване.

Как протича "вампирският" лифтинг?

Преди процедурата се вземат около 10 мл кръв от пациента. Веднага след това кръвта, поставена в специална, стерилна епруветка с разделителен гел, се центрофугира до постигането на определени параметри, при които плазмата се разделя на три слоя. Използва се един от тях, при който в малък обем плазма има осем пъти по-висока концентрация на тромбоцитите от цялостната венозна кръв. Наблюдават се и левкоцити и множество растежни фактори. Така полученият продукт се инжектира в средния или дълбокия слой на кожата. Сред зоните, които могат да бъдат обработени, са околоочният контур, бузите и средната част на лицето, шията, долната част на лицето, гърбът на дланите, деколтето.

На какво се дължи подмладяващият ефект на този метод?

Експерти твърдят, че инжектирането на въпросния продукт стимулира растежа на колагена, както и на регенерацията на клетките. Лекува следи от акне, изглажда хирургични белези и фини бръчки, освежава кожата, прави я по-еластична, нежна и здрава. Някои специалисти уверяват, че методът стимулира дори и растежа на косата.

Сред най-отявлените привърженички на подмладяващия метод са Деми Мур и Ким Кардашиян, която дори сподели снимки в социалната мрежа преди време. След тях и доста други звезди и обикновени хора започнаха да говорят все по-често и ентусиазирано за "вампирския" лифтинг.

View post on Instagram
 


След двата случая на ХИВ обаче, установени на територията на спа центъра в Ню Мексико, най-вероятно голяма част от тях ще променят отношението си към опасната "кървава" техника.

Четете още: Ким Кардашиян си прави вампирски лифтинг!