Автор
Цвета Герчева

Есен е - време да прочистим тялото и душата

Есента вече е в разгара си, златният килим от листа е застлал парковете, а горите греят в огнени багри. И понеже още импресионистите казват, че най-добрият художник е природата, а Жан-Жак Русо нееднократно ни призовава да се върнем назад, към корените си и към натуралния начин на живот, ние днес решихме да ви представим един бърз и лесен план за есенно прочистване на тялото и душата.

В битката за по-здрав организъм и повече положителни емоции имаме един съюзник, на който знаем от опит, че можем да се доверим - естествените съставки, билките и някои ритуали, които задължително трябва да направим на прага на зимата, за да засилим имунитета си и да изгоним депресивните мисли от ума. Ето и кои са те:

Изхвърли старите дрехи

Казват, че старите дрехи носят в себе си една специфична енергия и именно заради това почти всеки от нас има по един любим пуловер от студентските години, с който не иска да се раздели. Ние жените обаче често имаме един свой почти сакрален ритуал - на прага на зимата вадим летните дрехи от предните рафтове в гардероба и "зареждаме" с по-топла доставка. Шаловете, кашмиреното поло и вълненият клин са всичко, за което мечтаем в студените дни.

Нo докато трае това своеобразно преобразяване на гардероба, психолозите съветват да отделим тези дрехи, които не носим и да ги пакетираме за изхвърляне. Няма значение дали ще ги върнете в някой контейнер за рециклиране на дрехи - вече и в някои магазини в България има такива, или просто ще ги дарите за някаква кауза. Важно е да се отървете от старите и неносени дрехи. Това е акт на пречистване и раздяла с отминали емоции, смятат психолозите. Те съветват не да оставим дрехите, които не носим в някой ъгъл в къщата, а да ги изнесем от дома - така освобождаваме място на нещо ново да влезе в живота ни.

Време за пречистване

"За всичко има време под слънцето", казва Еклисиаст. И ако лятото е отредено за почивка, купон и дълги пътешествия, то есента е онзи период от годината, в който е време да си дадем равносметка и да подготвим тялото за изпитанията на зимата. Смяната на сезоните винаги отслабва имунната система на организма. Ако доскоро беше 25, 30 градуса, то вече времето е доста по-студено. Тялото трябва да премине от летен към зимен режим на работа, системите на обмен трябва да се пренастроят. Затова и точно през есента е редно да обърнем внимание на диетата си, да помислим кои са храните, благодарение на които тялото ни се чувства добре и да "поглезим" организма си с повече полезни вкусотии. Фреш от пресни моркови с тиква? Защо не? Или пък вкусна салата от цвекло, алабаш и ряпа? Есента е времето да пречистите тялото. Не го отлагайте за зимата - можете да започнете още този уикенд!


Малки есенни приключения

Есента е приказна и всичко, което трябва да направите, за да усетите радостта от багрите ѝ е просто да излезете от вкъщи. Една разходка в планината ще изпълни белите ви дробове с чист кислород, а гледките ще ви донесат истински положителни емоции. Нашият съвет? Качете се в сърцето на планината. Един от най-красивите панорамни маршрути, по време на който ще можете да се любувате на есенната гора, е разходката с Драгалевския лифт. Билетът не е скъп, а изживяването да се повозиш на дървените седалки и да вдишаш от аромата на мократа есенна шума е истински специално.

Изгони токсините! Ефективно!

Не забравяйте, че именно сега е времето да подсилим имунитета си и да пречистим тялото. На прага на зимата детоксът е почти задължителен, ако искаме да подготвим тялото за студените месеци. За да има наистина ефект обаче, пречистването трябва да е наистина ефективно. Тук на помощ ни идват билките и природните съставки, които гонят токсините от организма. Сред най-полезните билки, които пречистват тялото са Андрографисът, Леспедезата, Мащерката и Репеят. Тези натурални дарове подпомагат човешкото здраве от векове и действието им е реално доказано.

Именно те влизат в състава на ДетоксиФайв - хранителна добавка, която е създадена за цялостен детокс на организма. В точно определена доза и в комбинация с органичен Селен, тя изчиства ефективно токсините от тялото.

ДетоксиФайв е уникална формула от пет внимателно подбрани натурални съставки за детоксикация на тялото. Всяка съставка има специфичен механизъм за подпомагане на естествените обменни и пречистващи процеси в организма. Освен детоксикиращ ефект, ДетоксиФайв допринася и за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.