Автор
Woman.bg

Ето какво да хапваме, за да сме в добро здраве

Храната е от изключително важно значение за доброто ни здраве. Затова внимавайте, с какво се храните.

Чрез балансирано хранене и упражнения ще се чувстваме добре в тялото си. Британски учени твърдят, че хората могат да подобрят здравето си, както и да увеличат продължителността на живота си, като хапват пет порции плодове и зеленчуци дневно и не забравят да се упражняват редовно. Сред зеленчуците, които човек е добре да хапва за здраве и дълголетие, специалистите поставят чушките.


Диетоложката Джулиет Келоу и медицинският консултант д-р Сара Бруър твърдят, че чушките са храна-чудо, която помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания. Специалистите съветват да хапваме между три или четири чушки седмично.

Препоръчваният зеленчук е богат на витамин С и каротеноиди - антиоксиданти, които допринасят за прочистването на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза. Редовната консумация на чушки може да осигури защита и срещу белодробни заболявания и белодробен рак.

Консумацията на люти чушки също спомага за по-добро здраве на сърцето. Освен това - помага и за това да свалим някое и друго излишно килце.

Според специалистите чушките е добре да се консумират сурови, сушени или смлени.