Автор
Цвета Герчева

Ето коя е тайната причина за появата на грипа

В разгара на зимата сме, температурите често са минусови, а ние традиционно прекарваме почти цялото си време на закрито. Вкъщи, в офиса или в МОЛ-а, часовете, в които имаме възможност да излезем навън, са най-много по един - два на ден.
Какво се случва с организма ни, обаче, когато се обездвижим, дишаме само въздух, минал през филтрите на климатици и чилъри, а минутите, които прекарваме на слънчева светлина, са сведени до минимум?
Много просто - тялото започва да губи способността си да се бори с вирусите и инфекциите и имунитетът ни се понижава. Реално липсата на движение води след себе си куп проблеми - от хормонален дисбаланс до съвсем тривиалните схващания, болки в гърба от стоенето в офиса и не на последно място - понижен тонус и липса на настроение.


Усетите ли някой от тези симптоми, бъдете особено внимателни за здравето си. Това може да означава, че тялото ви е лесна мишена за грипа.
И все пак...Как да реагираме, когато усетим симптомите на настинката? Има ли някои тайни трикове, които могат да ни избавят от развитието на простуда? Ето какво съветват специалистите за това как да подсилим имунитета на организма си в разгара на зимата:


Забравете за диетите

Има един период от годината, в който не е препоръчително да се правят диети. В разгара на зимата тялото има нужда от сили, за да се бори с бактериите на вирусите, а и да поддържа телесната температура. Вие не си давате сметка, но за да поддържа всички органи достатъчно топли, организмът хаби огромно количество енергия. Именно затова - сега не е моментът за диети, момичета!



Наложете си норма - всеки ден един час на чист въздух

Ксенохормоните от праховете за пране и омекотителите, мръсният въздух в града и вредното влияние на екраните на компютрите и телефоните, в комбинация с всички радио и интернет лъчения около нас, правят живота ни наситен с толкова много вредни влияния, че сякаш съществуваме в един омагьосан кръг между избора си да живеем здравословно и ежедневието ни на съвременни хора.
Според специалистите обаче не бива да мислим пораженчески - не всичко е изгубено. Наложете си правило: всеки ден по един час без телефон и на чист въздух. Ако нямате възможност да практикувате тази “терапия” през седмицата, компенсирайте уикенда за всеки ден, в който не сте успели да подишате чист въздух!



Заложете на билки и витамини, които ще подсилят имунитета

Има някои билки, които хората използват от векове при борбата с настинките и грипа. Една от тях е Ехинацея. Ацетолата също е нещо повече от подходяща за засилване на съпротивителните сили на организма. Тя е билката мечта в сезона на грипа.


Правилната комбинация от билки и витамини в специално дозирано съдържание е изключително важна в сезона на грипа. За да засилите имунитета си, доверете се на добавка, чиято формула е специално създадена за подсилване на съпротивителните сили на организма, като Цегег+ например.
Цегет+ е висококачествен натурален имуностимулатор със стандартизирани екстракти от Ехинацея, Ацерола, с високо съдържание на натурално витамин C и натурален Селен. Цегет+ влияе благоприятно както при първи симптоми, така и при грип, настинка, вируси и при възстановяване на организма след боледуване.

(в материала има продуктово позициониране)