Автор
Woman.bg

Ето я напитката, която ще ви спаси в горещините!

Дългоочакваните летни температури са вече факт и въпреки че сме се клели във вечна любов на топлите месеци от годината, няма как да отречем, че жегите навън създават известен дискомфорт.

Те носят усещане за умора, а ако прекалите с излагането на слънце може да си докарате световъртеж, ниско кръвно и главоболие. Но добрата новина е, че с достатъчно хидратация на организма, тези състояния могат да бъдат предотвратени.

Затова в следващите редове ви представяме рецептата за приготвянето на напитка, която умело ще ви хидратира, разхлади и тонизира през настоящите летни месеци. Тя е не само вкусна, но е и богата на витамини и антиоксиданти, които ще ви помогнат да се чувствате добре и да изглеждате зашеметяващо.

* Напитката се прави в по-голямо количество - 2-3 литра вода, и се пие цял ден.

Необходими продукти:

- боровинки, две шепи

- ягоди, една шепа

- лимон, нарязан на шайби

- краставица, нарязана на шайби

- листа от босилек

- листа от мента

Измийте продуктите, след което ги нарежете и си сложете да престоят поне няколко часа във водата. Боровинките в нея са мощен антиоксидант, краставицата спомага хидратацията на организма и осигурява красив и свеж вид на кожата, ягодите са източник на витамин Ц. Листата от мента ще ви тонизират и енергизират, а тези от босилек ще спомогнат за регулация на кръвната захар.